17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

40 yıllık ağaç koruma altında

40 YAŞINDAKİ ÇAM AĞACI KORUMA ALTINDA

Bartın'da, ağaç sevgisi olan esnaf, 40 yıllık çam ağacını işyerinin içinde olmasına rağmen kesmeyerek koruma altına aldı.

Batı Karadeniz Bölgesinin gözde mekanları arasında yer alan İnkum Beldesi'nde bir esnafın çam ağacını koruma altına alması, herkesi memnun etti.

İnkum Beldesi'nde 20 yıldır esnaflık yapan Hamdi ve Meral Kalyoncu eşi 20 yıldır işyerlerinin içindeki çam ağacı ile birlikte yaşıyorlar.

Çam ağacının kendi çocukları gibi olduğunu söyleyen Kalyoncu çiftti, "Biz Karadenizliyiz. Ağaç sevgisini çok iyi biliriz. Biz bu ağacı ağaç olarak görmüyoruz. Bu ağacı biz çocuğumuz gibi görüyoruz. Bu ağaçla bize temiz hava ile karşılığını veriyor. Ağaca gözümüz gibi bakıyoruz. Bir çok kişi 'Kes bu ağacı' diye söylendi ama biz asla kesmeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Ömrümüz yettiği müddetçe bu ağaç işyerimizin içinde olacak" dedi.

Kalyoncu çiftinin ağaç sevgisi İnkum sakinleri de memnun etti. İşyerine alış verişe gelen vatandaşlar, "Keşke herkes böyle olsa. Türkiye'de ağacın, ormanın ve yeşilin değeri bilinmiyor. Bu insanlar herkese örnek olmalı. Ağaçlar korunmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 15:10:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?