17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

44. Kütüphane Haftası

44. Kütüphane Haftası 31.Mart-6 Nisan tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen proğram dahilinde kutlanacaktır. 

Kütüphane Haftasının amacı; Ulusallıktan Evrenselliğe ulaşan kültür bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında en etkili kuruluşların başında gelen Kütüphaneleri tanıtmak ve en etkin biçimde kullanılmalarını temin etmek ve her yaştan insanımızın okuma alışkanlığı kazandırılmasını sağlamaktır. 

Hazırlanan proğram çerçevesinde; 31.Mart Pazartesi günü saat:10.00’da Cumhuriyet Meydanında protokol, öğrenciler ve halkın katılımıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak, anıta çelenk konulacaktır. 

Çelenk töreninin ardından İl Halk Kütüphanesine geçilerek; “YENİ YAYINLAR VE ATATÜRK KİTAPLARI SERGİSİ” açılacaktır. Aynı zamanda kütüphaneden en çok kitap okuyan okuyucularımıza ödül verilecektir. Aynı gün öğleden sonra ise Kültür Evi salonunda Çocuk Kitapları Yazarı Ferda İzbudak AKINCI çocuklar ile söyleşide bulunacak ve kitaplarını imzalıyacaktır. Çocuklara kitaplar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ücretsiz dağıtılacaktır. 

Ulus İlçe Halka Kütüphanesi: Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından Türkiyede örnek Kütüphane seçilmesi nedeniyle 44.Kütüphane Haftası Kutlama etkinliklerinde “ÖRNEK KÜTÜPHANE ÖDÜLÜ”ne layık görülmüştür. Bu nedenle Ulus İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akman’a 31.Mart Pazartesi günü Ankara Milli Kütüphane salonunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY tarafından ödülü verilecektir. 

01. Nisan Salı günü ise Kurucaşile Merkez İlköğretim okulunda Ferda İzbudak Akınca Kurucaşile’li çocuklar ile söyleşide bulunacak ve kitaplarını imzalıyacaktır. Kitaplar Kurucaşile Kaymakamlığı tarafından ücretsiz dağıtılacaktır. 

02. Nasın Çarşamba günü ise Ulus Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen etkinliklere Ferda İzbudak Akıncı’da katılarak çocuklar ile söyleşide bulunacak ve kitaplarını imzalıyacaktır. Kitaplar Ulus Kaymakamlığı tarafından çocuklara ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Ayrıca Ulus Kültür ve Sanat Evinde etkinlikler çerçevesinden “BENİM ADIM ALEV” isimli belgesel film gösterime sunulacak, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları da satışa sunulacaktır. 

03. Nisan Perşembe günü ise saat 13.30’da Kültür Evi’nde Çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü; Serdar İlöğretim Okulu ve Şahin Şahin İlköğretim okulu öğrencileri ile söyleşide bulunacak ve kitaplarını imzalıyacaktır.Kitaplar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak dağıtalacaktır. 

04. Nisan Cuma günü ise Halk Eğitim Merkezi Salonunda Merkezde eğitim veren İlköğretim Okulları arasında “MASAL ANLATMA” yarışma yapılacaktır. Aynı zamanda Çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü kitapları imzalıyacak çocuklar ile söyleşide bulunacaktır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çocuklara ücretsiz kitap dağıtılacaktır. 

44.Kütüphane Haftasının bu seneki slagonu her yaştan insanımızı okumaya teşvik amacını taşıyan “KİTAPLAR ÖZGÜR-KÜTÜPHANE SİZİN” “ EN GÜZEL HEDİYE KİTAPTIR. – SEVDİKLERİNİZE ÖZEL GÜNLERİNDE KİTAP HEDİYE EDİN” olmuştur.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 17:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ulus baker IP: 85.110.160.xxx Tarih : 6.04.2008 20:46:09

insanlar her kütüphaneye gelip kitap okusun.