22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

473 binayı sel vurdu

Bartın Valisi Halil Işık, yağışlar sonucunda meydana gelen selden 473 binanın ve 9 bin 100 dekarlık tarım alanının zarar gördüğünü söyledi.

Bartın Valiliği Kriz Merkezi'nde Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Ali Akça, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ile Bayındırlık ve İskan Müdürü Vedat Durna'nın da katıldığı toplantıda yağışlar sonucunda meydana gelen su taşkınlarının kesin olmayan hasar tespit sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Vali Işık, il geneli toplamında 121 konut, 205 işyeri ve 246 diğer binalar olmak üzere selden zarar gören toplam bina sayısının 473 olduğunu kaydetti. Zarar oranının il genelinde ortalama yüzde 25 oranında olduğunu belirten Işık, "İlimizde merkez ilçe de dahil olmak üzere toplam 4 ilçede 75 köyde bin 170 çiftçiye ait 9 bin 100 dekar alanda mısır, örtü altı sebze, açık alanda sebze, meyve bahçesi, yem bitkileri gibi ekili ve dikili alanlar ile samanlık ve ahır gibi üretim tesisleri ve ürün depolarında hasar meydana geldiği, merkez ilçede sadece 1 adet büyükbaş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir.

Bartın il genelinde 262 köy vardır. Meydana gelen aşırı yağışlardan 13 köye ait içme suyu, 130 köye ait yol, 16 köye ait sanat yapısı değişik oranlarda zarar görmüştür. Elde edinilen bilgilere göre stabilize kaplama, asfalt, sanat yapısı, köprü, malzemeli bakım ve onarım, içme suyu hattı, motopomp, depo terfi binası, içme suyu onarımı ve tamiratına yönelik 6 milyon 635 bin TL'lik hasar tespiti yapılmıştır. İl Belediye Başkanlığı'ndan alınan hasar tespit bilgilerine göre alt yapı ile ilgili, sathi kaplama, parke yollar ve trotuar, sıcak asfalt, istinat duvarları, stabilize yollar, yağmur suyu borusu, yağmur suyu ızgarası, yağmur suyu muayene bacalarına yönelik 30 ayrı yerde 1 milyon 665 bin 302 TL'lik hasar tespiti yapılmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 23:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?