16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

5 yaşında herkes okullu olacak

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, ülke genelinde 5 yaşına giren her öğrencinin zorunlu olarak okul öncesi eğitime alınacağını ve uygulamanın Bartın'da da yeni sezonda hayata geçirileceğini söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, yeni eğitim-öğretim sezonunda zorunlu okul öncesi eğitim uygulamasının hayata geçirileceğini kaydetti. 5 yaşın üstündeki çocuklara okul eğitimini zorunlu kılan kararın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun il müdürleri ile yaptığı toplantıda alındığını ifade eden Yeşilyurt, "Son 5 yılda Bartın, okul öncesi eğitimde gelişim gösteren iller arasına girdi. Toplantı sonrasında 5 yaş grubunu zorunlu olarak eğitime yerleştirme kararı alındı. İlköğretim 9 yıl olmadı, okul öncesi eğitim zorunlu olacak. 5 yaşındaki çocuklarımız nerede olursa olsun bunu bulacağız ve zorunlu olarak okutacağız. Tabii bu kendi imkanlarımızla yapacağız, bakanlıktan herhangi bir ödenek beklemeden yapacağız" dedi.
Yeşilyurt, yeterli potansiyelin olması halinde köylerdeki kapalı ilköğretim okullarına birer öğretmen görevlendirilerek, yeniden bu okulların açılabileceğini de ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?