17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

79 köye ulaşım yok

Bartın'da, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı sebebiyle 79 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için çalışmalar başlatıldı.

Bartın ve çevresinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan kar yağışı özellikle ulaşımı etkiledi. Kar yağışı sebebiyle Bartın merkeze bağlı 32 köy, Amasra ilçesine bağlı 8 köy, Kurucaşile ilçesine bağlı 11 köy ve Ulus ilçesine bağlı 28 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Bartın İl Özel İdaresi ekipleri çalışmaları sürdürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri 24 saat çalışmaya devam edecek. Bartın-Amasra karayolu Kazpınarı Köyü geçişi, Hava Radar Mevki Komutanlığı geçişi, Kuş Kayası mevkii geçişi ve TTK Lojmanları mevkiindeki geçiş güzergahlarında yoğun kar yağışı devam ediyor. Trafik ekipleri Amasra istikametine seyir halinde olan araç sürücülerinin zincir, takoz ve çekme halatı olmadan gitmelerine izin vermiyor. Karayolları ekipleri de yolun trafiğe kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bazı araçlar Amasra güzergahının bazı bölgelerinde kar sebebiyle zor anlar yaşarken bazıları da araçlarını kenara çekip kar topu oynayıp kardan adam yaparak kar yağışının keyfini yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 22:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?