22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

8 dönüm orman alanı yandı

BARTIN’nın Ulus İlçesi’ne bağlı Karşıdağ bölgesinde 2 gün önce çıkan 2 orman yangınında toplam 8 dönümlük alan kül oldu. Yangınlara neden olduğu iddiasıyla, ormanda bir kulübede yaşayan ve akli dengesi bozuk olduğu bildirilen Muhsin Kadıncı gözaltına alındı.

Ulus Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Karşıdağ bölgesinde çınar ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda dün öğle saatlerinde 3 ayrı noktada yangın çıktı. Yangın, Ulus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin arazözlerle yaptığı müdahale sonucunda büyümeden söndürüldü.

5 dönümlük alanın yandığı bölgede, bugün saat 14.00 sıralarında yeniden yangın çıktı. 2 ayrı noktada başlayan yangın, yine itfaiye ve orman ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda kontrol altına alındı. 3 dönümlük alanın kül olduğu yangında soğutma çalışmaları ise sürdürülüyor.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında bölgede gezinen ve durumundan şüphelenilen akli dengesi bozuk Muhsin Kadıncı, jandarma tarafından gözaltına alındı. Toplam 8 dönümlük orman alanının kül olmasına yol açan yangınlara neden olduğundan şüphelenilen Muhsin Kadıncı’nın, yangın bölgesine yakın bir yerde ormanlık alanda kendi imkanlarıyla yaptığı bir kulübede yalnız yaşadığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
DHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 17:50:21
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 17:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?