18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

80 yaşındaki nine ağaçlarına ağladı

Bartın'da, muhtar tarafından ağaçlarının kestirildiğini iddia eden 80 yaşındaki Emine Sarıkaya, önce Bartın Valiliği daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Başbakanlığa şikayet dilekçesi yazdı.


Bartın'da, evinin bahçesinde bulunan ve dalları yola doğru uzanan ağaçlarının kesildiğini belirten 80 yaşındaki Emine Sarıkaya, köy muhtarı tarafından kendisine uzayan dalların kesilmesi konusunda talep geldiğini ancak dalların değil ağaçlarının kesildiğini iddia etti.
20'ye yakın kiraz ve ceviz ağacı ile birkaç tane kavak ağacının kesildiğini iddia eden ve gözyaşlarına boğulan Sarıkaya, Bartın Valiliği'nin yolunu tuttu. Bartın Valiliği'ne dilekçe ile müracaat eden yaşlı kadın daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlığa şikayet dilekçesi yazdı. Muhtarın uzayan dalları kestireceğini söylediğini anlatan Sarıkaya, "Ama dalların yerine ağaçlarımı kestirdi. Ben onlara çocuklarım gibi baktım. Yıllardır kiraz ve ceviz ağaçları bana meyve veriyor. Ben bu ağaçlardan topladığım kiraz ve cevizleri satarak geçimimi sağlıyorum. Muhtarı Valilik, TBMM ve Başbakanlığa şikayet ettim. Muhtarın cezalandırılmasını istiyorum. Beni kandırdı" dedi.


Bartın Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından konunun araştırılması ile ilgili bir çalışma başlatıldı

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:11:11
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 22:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?