18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

89 köyle ulaşım durdu

Bartın'da, kar yağışı sebebiyle 89 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kürüme çalışmalarını görüntülemeye çalışan bir kameraman az kalsın kamyonun altında kalıyordu.

Bartın'da aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle Bartın genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri 24 saat kar temizleme çalışması yapıyor. Bartın İl Özel İdare Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yüksel Uğur, Özel İdare olarak bin 110 kilometre yol açtıklarını ve 580 kilometre kadar da açılacak yolların olduğunu belirtti.

Karla mücadelede 24 saat çalıştıklarını belirten Koordinatör Yüksel Uğur, şöyle konuştu: "Kar yağışı ile ilgili vatandaşların mağduriyetini gidermek amacı ile gece gündüz çalışıyoruz. Şu an Bartın'a bağlı Güzelcehisar köyündeyiz. Görüldüğü gibi 50 santimetre kar var. Ekiplerimiz yolu açmakta zorlanıyor ama yoğun kış şartlarında da bunu normal görmek gerekiyor. Dün akşam karla mücadele koordinasyon merkezi olarak başta İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve Vali İsa Küçük'ün talimatlarıyla gece saatlerinde açılan köy yollarımızın ne kadar olduğunu nasıl bir durumda olduğunu giderek yerinde gördük. Yoğun
kar yağışı devam ettiği için açılan yollar 1 saat içinde tekrar kapandı. Şu an öğle saatleri itibari ile 89 köy yolumuz ulaşıma kapalı, ancak bu sayı azalmış olabilir ekiplerimiz çalışmaları devam ettiriyor."

Kar temizleme ekipleri ile köye giden muhabirler görüntü aldığı sırada tehlike atlattı. Kar bıçaklı kamyon kar temizlemesi yaptığı sırada neredeyse kameramanlara çarpıyordu. Kameramanlar kendilerini kenara güçlükle atarken, büyük bir tehlike atlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 14:57:29
Güncelleme :5 Mart 2012 Pazartesi 19:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?