17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Aba TV uydu yayınına başlıyor

BARTIN ABA TV UYDU YAYININA BAŞLIYOR

1994 yılında Bartın Radyo ve Televizyonu (BTV) olarak karasal yayınına başlayan BTV, 2005 yılında Aba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın'ın kurumu satın almasıyla başlayan süreç uydu yayınıyla pekişiyor.

186 bin nüfuslu Bartın'da tarihi ve turistik alanların tüm dünyaya tanıtılması, Bartın'ın sosyo ekonomik dinamikleri ile Batı Karadeniz Bölgesi'nin güçlü sesi olmak için yola çıkan Bartın Televizyonu, Bartın Aba TV adıyla Türksat uydusundan test yayınına başlayacak. Bartın'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Aba TV, Dijital yayıncılıkta sektöründe atak yaparak uzun süredir devam eden uydu yayıncılığı hedefine de ulaşmış olacak. Bartın Radyo Televizyonu ve Aba Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın, "2005 yılında Bartın Televizyonunu satın aldığımızda gerek teknolojik gerekse profesyonel altyapıda önemli yatırımlar yaptık. İletişim sektörünün önem kazandığı bu yüzyılda şirin Bartın ilimizin tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıktığımız bu amaçla hedeflediğimiz ideallere tek tek ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop ve Kastamonu illerindeki sorunların çözümüne katkı sağlamak, gerekse bölge ekonomisinin gelişmesine destek vermek amacıyla Aba Medya şirketini kurarak, Aba TV Türksat uydusuna ilk sinyalini mayıs ayında vermiş olacak. Son sistem teknolojik donanım canlı yayın araçlarıyla bölgemizdeki bütün gelişmeleri tüm dünyaya duyurmak amacıyla gece gündüz demeden çalışacağız. Aba TV ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin güçlü sesi olması için gereken çalışmaları da yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Aba TV'nin başta Bartın olmak üzere tüm batı Karadeniz Bölgesi'ne hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

3 Mayıs 2010 Pazartesi günü yeni binasından test yayınına başlayacak olan Aba TV daha sonra yeni programları, modern stüdyoları, canlı haber bültenleri ile izleyicinin karşısına çıkacak. ABA TV TÜRKSAT 3A, 12562 frekans, 25000 sembol ve V 5/6 FEC'de yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:44:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?