18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

AB'den 16.500 Euro hibe

Bartın Belediyesi 5 ülkeyle ortak olarak yürütülen GRUNDTVİG Öğrenme Ortaklıkları (Yetişkin Eğitimi) Projeleri kapsamında, AB Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından 16 Bin 500 Euro hibe almaya hak kazandı.

Bartın Belediyesi'nin de ortak olduğu proje kapsamında, 2 yıl süreyle yürütülecek “Farklı Tatlar” başlıklı çalışma ile yemek kültürleri ve geleneksel lezzetlerle ilgili bir kitap hazırlanacak.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'ın tarihi ve kültürel yönden tanıtımı için bir çok faaliyet ve etkinlik içerisinde bulunduklarını belirtti. Başkan Akın, “Belediye olarak, bir çok alanda olduğu gibi yemek kültürü konusunda da çok zengin olduğunu bildiğimiz kentimizi bu özelliği ile tanıtmak için yalı bölgesinde Yöresel Yemek Evi 'mizi hizmete açtık. Biz her zaman Bartın'ın çok lezzetli ve farklı tadlardan oluşan yöresel yemeklerinin sadece il bazında değil ulusal anlamdada ülkemizi temsil edebilecek düzeyde olduğu düşüncesindeyiz. Bu noktada yapılan çeşitli kültürel faaliyet ve etkinliklerede destek veriyor projelerde yer alıyoruz. Belediyemizin de ortak olduğu Yetişkin Eğitimi projesi'de bunlardan biridir. Bu proje kapsamında yemek kültürleri ve farklı tadlar hususunda yapılacak çalışmalar dolayısıyla tüm ortaklarlarla karşılıklı ziyaretler gerçekleşecek. İki yıl sürecek projede, ortak ülkelerle güzel çalışmalar gerçekleşecek. Gelecek kuşaklara yöresel ve tarihi mirasın aktarılmasının hedeflendiği proje, ülkemizin tanıtımına da önemli oranda katkı sağlayacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2012 Cumartesi 17:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?