17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Abdipaşa'da anaokulu açıldı

ABDİPAŞA'DA ANAOKULU AÇILDI

Bartın'da hayır sever bir işadamı, çocukları çok seven ve hayatını kaybeden annelerinin adını yaşatmak anaokulu yaptırdı. Bartın'ın Ulus ilçesi Abdipaşa beldesinde hayır sever işadamı tarafından anaokulu yaptırıldı.

Abdipaşa beldesinde yaptırılan Ayşe Özsoy Anaokulu'nun açılışına Bartın Valisi İsa Küçük, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekilli Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, işadamları, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali İsa Küçük açılış konuşmasında, "Bugün Abdipaşa beldemize Türk milleti için önemli ve özel bir günde bu anlamlı günü bizlere yaşattıkları için Özsoy ailesine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Okula adı verilen rahmetli Ayşe Özsoy hanımefendiyi rahmetle anıyoruz. Hayırlı evlat yetiştirmek böyle bir durum. Daha sonra vatana ve millete karşı hayırlı, anlamlı işler yapıyorsa bu hayırların en büyüğü olsa gerek. Özsoy ailesi öğretmen olan Sevim Özsoy Hanımefendi içindeki öğretmenlik sevgisi bitmediği için Abdipaşa'ya böyle bir okul yaptırıyor ve Sevim hanıma Valiliğim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Kurtuluş savaşının bitmesine müteakip büyük önder Atatürk yaptığı sohbette söyle sesleniyor. 'Değerli öğretmenler bizim ordularımızın kazandığı zaferler sizin ve sizin ordularınızın kazandığı zaferler için bir zemin harcamıştır. Siz başarılı olacaksınız, sizin ordularınız başarılı olacaktır'. Bu ordular bizleriz.Burada toplanan milletimiz. Bugün bu okulun temeline harcı koyan, okulun yapılması için arsayı tahsis eden, mühendisimiz, halkımız, Kaymakamımız, Valiliğimiz, Belediyemiz, hep beraber öğretmenlerin ordusuyuz. Onlar en ufak bir köyde öğretmende olabilir. Ya da çok uzak bir köyde hastaya bakan doktor da olabilir. Abdipaşa beldesinde boş bir araziye 'Ben okul yapacağım' diyen bir vatandaş, varını, yoğunu, elindekini bu okul için harcamak bu gerçekten toprağı vatan yapmaktır. Anaokulunda bir öğrencinin eğitime başlaması yapacağı eğitim dönemlerinde olumlu ve faydalı olacaktır. Çocuklarımızı anaokullarından uzak tutmayalım. Onların eğitimi daha sağlıklı geleceği için gerekeni yapalım. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını bu anlamlı günü bize yaşatan Özsoy ailesine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez de, "Okul öncesi eğitim dönemi çocuklarımızın en geliştiği dönemdir. Bu nedenle çocuklarımız sağlıklı gelişimi için gerekli fiziksel çevre çok önemlidir. Sunulacak olan eğitim bireyin yaşamı boyunca yaptığı çalışmalarda verimli olacak, daha etkin çalışmaları olacaktır, Bundan sonra da inşallah lise yapımında da hayırsever vatandaşlarımız olur. Lise yapım için çalışmalarımıza başladık. Sayın Valimiz lise yapımı sözünü verdi. Bu ve buna benzer çalışmaların sürmesi aydınlık Türkiye'miz için daha da güzel olacaktır. Sahip olduğu imkanları böyle güzel ve hayırlı bir işte kullanan Rafet Özsoy beyefendiye halkım ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 920 bin liraya mal edilen ve yaklaşık 2.5 ayda bitirilen okulun açılışı Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, hayır sever işadamı Rafet Özsoy ve eşi öğretmen Sevim Özsoy tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Daha sonra misafirler okulun içini gezdi, çocuklarla konuştu. Hayırsever işadamı Rafet Özsoy'a, Bartın Valisi İsa Küçük tarafından şükran plaketi verildi.

ABDİPAŞA'DA ANAOKULU AÇILDI
ABDİPAŞA'DA ANAOKULU AÇILDI
ABDİPAŞA'DA ANAOKULU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 17:39:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 17:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?