17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Abdipaşa'da hayvancılığa desek

Bartın'ın Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi Belediye Başkanlığı tarafından beldedeki hayvancılığın desteklenmesi için modern bir mezbahane yapılarak, hizmete açıldı.

Abdipaşa Belediye Başkanlığı tarafından, beldededeki hayvancılığın desteklenmesi amacıyla aynı anda 10 hayvanın kesilebileceği 188 metrekare alana mezbahane inşa edildi.

Hijyenik ortamda hayvanların kesileceği mezbahanenin geçimini büyük bir bölümünü hayvancılık ile sağlayan belde halkına hizmet vereceğini belirten Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez,

"Abdipaşa halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi için belediye olarak tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Sağlıklı bir ortamda tüm hijyen şartları ile bundan böyle hayvanlarımız burada kesilecek. 150 bin YTL'ye mal ettik. Hayvancılığı desteklemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir dönemin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Abdipaşa'da eski günlere döneceğiz. Halkın büyük bir bölümü geçimini hayvancılık ile sağlıyordu. Buradan göç veriliyor. Bu göçü engellemek için hizmet alanlarını açmamız gerekiyor. biz de halk için çeşitli projeler hazırlıyoruz ve belediye imkanları doğrultusunda bu projelerin hayata geçiriyoruz" dedi.

Abdipaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan mezbahanede kesimhane, soğuk hava deposu, sakatat bölümü, veteriner odası, misafir bekleme salonu ve işçi odası bulunuyor

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?