17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Acil servisin melekleri

Bartın'da 112 Acil Servis'te görevli 5 bayan, hastaların yardımına koşuyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Hareket Merkezi'nde 2, 112 Acil Servis'te hastaya ilk müdahaleyi yapan 2 görevli ve 1 şoförden oluşan 5 kişilik bayan ekip, Bartın'ın köylerine kadar giderek hastaların yardımına koşuyor.

Ekipte yer alan 9 yıllık ambulans şoförü Sema Şener (40), amaçlarının en kısa sürede hastaya ulaşmak olduğunu belirterek, "Diğer bayan arkadaşlarımızla hep birlikte hastaların yardımına koşuyoruz. Amacımız en kısa sürede hastaya ulaşmak, ilk müdahalesini yapmak ve kısa sürede hastayı sağlık merkezine ulaştırmaktır. Trafikte zor anlar yaşıyoruz, siren çalmamıza rağmen özellikle erkek sürücüler yol vermiyor. Gece vakalarına gittiğimiz zaman tedirgin oluyoruz ama görevimizin bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

112 Acil Servis'te çalışan erkek şoförler ise, Şener'in hastaya ulaşmak için her şeyi göze aldığını söyledi. Bu arada İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, 112 Acil Servis'te çalışan 5 kadına Kadınlar Günü sebebiyle karanfil dağıttı.

Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş ise, Bartın'ın yükünü çeken 112 Acil Servis'te görevli kadınların başarılı görev yaptıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 12:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H Özdemir IP: 88.232.160.xxx Tarih : 20.03.2008 00:34:08

Tebrik ediyorum.Yakın bir tarihte bizzat ben şahit oldum, çok kısa sürede kaşbaşı köyünde meydana gelen kazaya gelip ilk yardımı yaptılar.Kutluyorum.Çalışmalarında başarılar diliyorum.