17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Açılır kapanır köpru ilgi çekiyor

İstanbul'daki Galata Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin ikinci açılır kapanır köprüsü olan Bartın Boğaz Köprüsü, tatil yöresine gelenler tarafından ilgi görüyor.


Bartın nehri üzerindeki köprü, İstanbul'daki Galata Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin ikinci açılır kapanır köprüsü olma özelliği taşıyor. Yıllar önce Osmanlı İmparatorluğu'nun donanma gemilerinin yapıldığı Bartın, denizden şehir merkezine kadar olan bağlantıyı sağlayan Bartın ırmağı ile ilgi çeken yerler arasına girdi. Deniz ile nehir bağlantısının yapıldığı alana yakın bölgede bulunan Bartın Boğaz Köprüsü, açılır kapanır köprü olması sebebiyle yıllar önce kent merkezine gelen ticaret gemilerinin geçişinin sağlanabilmesi için yapıldı. Türkiye'de gemilerin çalışabildiği tek ırmak olma özelliğini de taşıyan Bartın Irmağı üzerine kurulan köprü, nehir ve deniz gemilerinin geçişini sağlıyor.

Yıllar sonra açılan köprü, yöreye gelen tatilcilerin değişik bir görüntü yakalamasını sağladı. Köprünün açılmasını izleyen bir vatandaş, "Gerçekten çok güzel bir görüntü. Bartın, İtalya'dan sonra nehri ile kent merkezinin bütünlüğünü sağlayan güzel yerlerden biri. Bu köprünün de tarihi özelliği olması kente ayrı bir hava
katmış.

Böyle manzarayı her yerde görmek mümkün değil. Köprünün açılması ve kapanmasını görüntülemek de hoşumuza gitti, şansımız varmış" dedi.
Köprünün açılması sırasında Bartın ile Bartın Limanı arasındaki yol bağlantısını sağlayan yol da ulaşıma kapanmış oldu. Transit TIR geçişinin sağlandığı alandaki açılır kapanır köprü, özellikle Karadeniz'e kıyı ülkelere sevkıyat yapılmasını da sağlıyor.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?