16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

ADNKS çalışmaları son aşamada

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) çalışmaları Bartın'da son aşamaya geldi. Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük, kayıt için gelen görevlileri Vali Konağında ağırladı. 

Bartın'da Ekim 2006'da başlayan ADNKS çalışmaları, 293 personelin katılımıyla devam ediyor. İlçe ve beldelerdeki çalışmaların tamamlamasıyla il genelinde yüzde 80 oranında bir başarı sağlanırken, il merkezindeki çalışmaların da bitme aşamasına geldiği kaydedildi.ADNKS çalışmaları sırasında Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük, Zonguldak İstatistik Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, İstatistikçi Rıza Genç ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzmanı Kazım Yetik'i Valilik Konağı'nda ağırlayarak kayıt yaptırdı. 

Görevlileri konakta eşi ile birlikte karşılayan Bartın Valisi İsa Küçük, sayım öncesinde yaptığı açıklamada, “Ağustos 2006 tarihinde kayıt dışılığın önlenmesi amacı ile çok önemli bulunan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmaları başlatıldı. İki aşamadan oluşan çalışmalarda ilk olarak adres ve numaralandırma çalışmaları yapıldı. İkinci aşamada ise Ocak 2007 tarihinden itibaren köylerimizdeki çalışmalar tamamlandı. Bartın şehir merkezindeki çalışmalar ise Mart ayında bitirilecek. 273 kişi alanlarda çalışma yaparken, 20 kişilik ekip de bu kayıtları bilgisayar ortamına aktarıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 10:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?