17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Af bekleyenlere kötü haber

AF BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "SGK tarafından af uygulanacak" söylentilerine cevap verdi.

Bakan Dinçer, borcunu ödeyen yüzde 85'lik kesime haksızlık yapılmasını istemediklerini ve şu an SGK'da bir af konusunun gündemde olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bartın Valisi İsa Küçük'ü makamında ziyaret etti. Referandum çalışmaları kapsamında Bartın'a gelen Bakan Dinçer, Vali İsa Küçük'ü ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. SGK olarak gündemde bir af olmadığını belirten Bakan Dinçer, şöyle konuştu: "Bir af çıkartma karşısında yüzde 85'lik kesime haksızlık olarak görülebilir. Bu zamana kadar yapılan aflar ve yeniden yapılandırmalar, istenilen sonuca ulaşılamadığını gösteriyor. Bu zamana kadar takriben 15'e yakın yeniden yapılandırma olmuştur. SGK tarihinde bunların hiçbirinde beklediğimiz sonuca ulaşamamışız ve belli ki, bu istenilen sonuç sağlanmıyor. Biz bir affa çok sıcak bakmıyoruz. İleride şartlar ne olur bilemeyiz ama o zaman değerlendiririz."

'BİZE BİR ŞEY OLMAZ' MANTIĞI BİZE ÇOK PAHALIYA PATLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak'ta meydana gelen maden kazası sonrasında yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Yaşanan kazalardan sonra suçlu ve sorumlu aramaktansa, kaza olmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasından yana olduklarını belirten Bakan Dinçer, şunları söyledi: "Herhangi bir kaza olursa ve sorumlusu tespit edilirse, onun hesabı mutlaka sorulur. Ancak önemli olan kaza olduktan sonra sorumluları bulup hesabını sormak değil, kaza olmadan tedbirini almak önemlidir.

Bir kaç boyutu var. Biri konuyla ilgili fiziki ve teknolojik alt yapının oluşturulması. Bu işverenin sorumluluğunda. Eğer yerine getirmezse insanların hayatını tehlikeye atar. İşletmeler için maliyet olarak görülmemelidir. Çünkü tedbir almadığınız zaman ortaya çıkacak maliyetle mukayese edilemeyecek kadar ciddi bir şeydir. İkincisi çalışanlarımızın hassasiyet göstermesidir. İşçilerimiz, işvereniniz, teknik kontroller ve konu ile ilgili her uzman bunu ortaya koymalı ve insanın hayatının önemini fark ederek

adım atmalıdır. 'Bize bir şey olmaz' ihmalciliğini çok yaşıyoruz ve bunun da bedelini çok ağır ödüyoruz. Üçüncüsü bize düşen görevlerdir. Hukuki zemini sağlam hale getirmek gerekir. Bu konuda aksaklık olmuyor. Sadece denetleyerek sorun çözmek istemeyiz. Doğrusu çalışanları ve işvereni eğiterek bu konunun önemini anlatarak ve bu konuda iş güvenliği kültürü oluşturarak sorunu çözme çabasındayız."

İŞVEREN İÇİN PARA ÖDEYEREK ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kendilerine müracaatta bulunan ve iş garantisi veren her işveren için eleman yetiştirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Herhangi bir işverenimiz çalıştıracağı personeli eğer istihdam garantisi veriyorsa, biz her türlü eğitimini veriyoruz ve masraflarını karşılıyoruz. İşverenlerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Elemana ihtiyacınız varsa ve çalıştıracaksanız İş Kur'a müracaat edin. İşbirliği sayesinde eleman yetiştirelim. İşverenler için eğitim

veririz ve bütün masrafları biz karşılarız."

Bakan Dinçer, sendikaya üye oldukları yönünde işten çıkarılmalara da değinerek sözlerine şöyle devam etti: "Sendikaya üye oldukları için işçisini çıkartamaz. Eğer bunu tespit edersek bunun hesabını sorarız. İşletme krizi girdiği halde işçi çıkarıyorsa veya maliyetleri azaltmak için iş devri yapıyorsa bunun için yapabileceğiz bir şey yok."

Bartın Valisi İsa Küçük, basına kapalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e brifing verirken, Bakan Dinçer, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

AF BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER
AF BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:21:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?