16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Ağabeyi gibi olmak istemiyor

Bartın'da, 16 yaşındaki Esra Tanık, 21 yıldır hastalığı yüzünden yatağa mahkum yaşayan ağabeyi gibi olmak istemiyor.

Esra'nın ayaklarına yaklaşık 2 bin TL değerinde bir cihaz takılmazsa ömür boyu yatağa mahkum yaşayacak.
Niğde'de, 22 yıl önce teyzesinin oğlu ile evlendirilen ve Bartın'a gelen Gülay Tanık'ın iki çocuğu da özürlü dünyaya geldi. Ağabeyi 21 yaşında olan 16 yaşındaki Esra için 2 bin TL verilerek ayağına yürüme cihazı yaptırılmazsa, ömür boyu yatağa bağlı yaşamak zorunda kalacak. Doğuştan spastik olan Esra Tanık da 22 yıl önce akraba evliliği yapan anne ve babasından yardım bekliyor. Algılayabilen ve Özel Değişim Rehabilitasyon Merkezi'nde haftanın belirli günlerinde fizik tedavisi ve eğitimi verilen Esra
Tanık, tüm olumsuzluklara rağmen tedavisine cevap vermeye çalışıyor. Doktorların yatağa bağlı kalmaması için iki ayağına yürüme cihazı alınması gerektiği yönünde rapor verdi. Yürüme cihazını alabilme durumları olmayan anne Gülay Tanık, "Devlet bakım için Esra'ya aylık 450 TL veriyor. Çocukların altlarına bez bağlıyorum. Bu para ile ancak bez alabiliyoruz. Şimdi kızımız için yürüme cihazı almamız gerekiyor. Alamazsak Esra'nın ayakları zamanla kilitlenecek ve yatağa mahkum yaşamak zorunda kalacakmış.


Çocuklarımız gözümüzün önünde, biz ise elimizden bir şey gelmediği için çaresiziz." Devlete yardım için müracaat ettiklerini anlatan Gülay Tanık, sözlerine şöyle devam etti: "Kızımıza maaş verdiklerini, bu cihazın parasını maaşıyla karşılamamızı söylediler. Ancak bu maaşı zaten bez parası yapıyoruz. Yürüme cihazı ise 2 bin TL civarında. Elimizde para olsa almaz mıyız? Bize ne olur yardım edin. Kızımız olsun yatağa bağlanmasın. Ne olur bize sahip çıkın."


Gülay Tanık, yardımsever vatandaşların çocuklarına yardım etmesini istedi.
16 yaşındaki Esra ise, "Ağabeyim gibi yatağa bağlanmak istemiyorum. Ne olur beni kurtarın" diye yetkililere seslendi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?