22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Ağızları tatlandıran festival

23. Bartın Kültür, Sanat ve Turizm festivali start aldı. Festivalin ilk gününde çilek satıcıları Hükümet Caddesi’nde uzun standlar oluştururken, bedava çilekli dondurma dağıtıldı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Çilek Festivalinin bu yıl 23. start aldı. Bartın’ın isminin duyurulması ve tanıtılmasının amaçlandığı festivalde bir çok sanatçı sahne alacak. Festival etkinliklerinin ilk gününde Hükümet Caddesi çilek standlarıyla doldu. Adını çilekten alan festivalin daha da renklenmesi için özellikle kadın çiftçiler köylerinde yetiştirdikleri çilekleri, festival aracılığıyla daha fazla pazarlama şansı buldu.

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Bartın çileğinin Ereğli’de yetişen Osmanlı çileğine oranla daha büyük ve daha lezzetli olduğunu belirterek, "Çilek Türkiye’de bir çok ilde yetiştiriliyor. Ancak Bartın çileğinin ayrı bir damak tadı vardır. Hormonsuz üretilen çileklerin büyüklüğü ise tüketiciyi cezbeder. Ayrıca köy kadınlarımız bu etkinlikle ürettikleri çilekleri pazarlama imkanı bulmuştur. Onlar da festival boyunca satacakları çileklerle aile ekonomisine katkıda bulunacaklar" dedi.

Bartın Belediyesi ayrıca festival etkinlikleri süresince belediye önünde ücretsiz olarak çilekli dondurma dağıtacak. Festival etkinlikleri üç gün boyunca çeşitli programlarla devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:58:17
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?