18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Ahilik Haftası kapsamında ziyaretler

Bartın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü ile Esnaf ve Sanatkarlar Birliği TSO Başkanını ziyaret etti.


Bartın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Sabri Tutum ahilik haftası nedeni ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kemik'i ziyaret etti. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı ziyarette, Ahilik haftasında yapılan organizasyonda katkı veren Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik'e teşekkür etti.
Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, “Ahilik kültürü ve felsefesi toplumsal yaşamın ortak paydası olan 'insanı' esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde, dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir. Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu bağlamda yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edilmiştir. Ayrıca mal ve hizmet üretiminde kaliteyi artırmada, üretici ve sanatkarlar arasında iş ve meslek hayatında kariyer sahibi olmada ve meslekte ehil kişi sayılmada önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur” dedi.


Sanayici, tüccar ve tacirin sorunlarını çözerken esnafın da problemlerini çözmede adımlar attığını ifade eden Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sabri Tutum'a her zaman hür teşebbüsün ve yatırımcının yanında olduğunu ve olacağını ifade ederek, “Ahilik haftasında olan birliktelikte geçmişte de olduğu gibi Bartın ve ülke sorunlarında esnaf odaları ile birlikte hareket ettik. Amacımız Bartın'ın ve ülkemizin gelir seviyesini yükseltmek, bunu inşa ederken bunu için gerekli olan harç ve çimentonun, esnaf tüccar ve sanayiciler olduğunu toplumun bilmesi gerekmektedir. Esnaf, tüccar ve sanayicinin, üretmek, imal etmek, pazarlamak ve ticari hayatını devam ettirmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunun karşılığını alamadığını ifade ederek, bu yüzden daha çok destek olunması gerekmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?