16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Aile hekimlerinden valiye ziyaret

Bartın Aile Hekimliği Derneği Bartın Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret etti.

Bartın Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Hasan Düztaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Gülden Sarısakal, Dr. Sahragül Yılmaz ve Dr. Hüseyin Aksoy, Bartın Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret etti.

Bartın Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Hasan Düztaş, "Amacımız sağlık alanında ülke gerçeklerini de göz önünde tutarak, sorunların çözümüne hizmet etmek, mesleki icralarına yansıyan sağlık sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm yollarını araştırmak, aile hekimliği uygulama standartlarını belirlemek, mesleki eğitim programları geliştirmek ve bu alanlarda yapılan çalışmalara destek sağlamak, aile hekimliği konusunda toplumu bilgilendirmek, toplum eğitimine yönelik çalışmalarda bulunmaktır" dedi.

Bartın Valisi Halil Işık, "Sağlıklı yaşam insanların en doğal ve Anayasal hakkıdır. Bartın'da sağlık hizmetleri herkese eşit ve etkin bir şekilde ulaşabilmesi için olması gereken basamakta verilmesi gerekmektedir. Temel sağlık hizmetlerine artık birinci basamakta tam ve tedavi hizmetleri de dahil edildi. Temel sağlık hizmetleri anlayışının yeni modelinde aile hekimleri ana görevi üstlenmiştir" dedi.

Bartın Valisi Halil Işık, aile hekimliğinden kastın, bireylerin ve aile fertlerinin ikametlerinin yakınlarında yada kolaylıkla ulaşabilecekleri yerde bulunan, ilk başvuracakları bir yerde bulunan, ilk başvuracakları ve sağlık hizmetlerini alacakları hekimlik uygulaması olduğunu, aile hekimlerinin koruyucu hekimlik uygulamaları yanında, ayakta tam ve tedavi işlerini de büyük çoğunlukla üstlendiklerini, bu hizmetlerin yürütülmesinde Bartın'da sıkıntı yaşanmaması için il, ilçe, belde ve köy yöneticileri ile temaslar sağlanıp, varsa ihtiyaç ve sorunların tespit edilerek, aile hekimliği uygulamasının başarıyla uygulanmasında gereklilik olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?