18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Ailenin öğrenci başarısndaki rolü

FEM Dershanesi Bartın Şubesi tarafından velilere öğrenci başarısında ailenin rolü hakkında seminer verildi.


FEM Dershanesi Bartın Şubesi tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ÖSS ve SBS öğrencilerinin velilerine yönelik “Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü” konulu seminer verildi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak Rehberlik Uzmanı Vedat Arslan katıldı. ÖSS ve SBS sistemi hakkında bilgiler vererek seminerine başlayan Rehberlik Uzmanı Vedat Arslan bu sınavların zorluğunun öğrenci psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi. Anne babaların çocuklarına karşı olumlu bir disiplin anlayışı sergilemeleri gerektiğinin altını çizen Arslan, aşırı baskıcı ve serbest bırakıcı tutumlardan ailelerin kaçınmasını tavsiye etti.

Ailede mutlaka bir disiplin olması gerektiğini ancak bu disiplinin sevgi saygı ve karşılıklı anlayışla sağlanması gerektiğini ifade eden Rehberlik Uzmanı Arslan, öğrencilerin ders çalışma alışkanlığı kazanmalarının başarıda zorunlu olduğuna dikkat çekerek, anne babalara çocuklarına nasıl düzenli ders çalışma alışkanlığı kazandıracakları konusunda pratik tavsiyelerde bulundu.


Seminerde ayrıca FEM tiyatro grubunun anlatılanlarla ilgili skeçleri izleyicilerden büyük alkış alırken programın bitiminde velilerin memnuniyet içerisinde salondan ayrıldığı gözlendi. Öğrenci velileri böyle programların çeşitli zamanlarda düzenlemesi gerektiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?