17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

AK Parti Amasra'da değişiklik olmadı

AK Parti Amasra İlçe Kongresi yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Hasan Balcı tekrar başkanlığa seçildi.


AK Parti Amasra İlçe 3. Olağan Kongresi yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Hasan Balcı 208 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi. Kongreye, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, AK Parti Kurcaşile İlçe Başkanı Şimşek Soğku,CHP Amasra İlçe Başkanı Emin Timur, MHP Amasra İlçe Başkanı Erdam Yalçın, DP Amasra İlçe Başkanı Hasan Demirok ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş yaptı.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, son zamlarda yaşanan terör olaylarını kınadığını belirterek, bir daha böyle acıların yaşanmamasını istedi. Aydoğmuş, "Hep aynı dili konuşan değil, aynı duygu ve düşünceleri paylaşan anlaşır. Biz aynı dili konuşuyoruz, aynı duyguları ve düşünceleri paylaşarak anlaşıyoruz. Halkımıza hizmet için göreve geldiğimizi söyledik. AK Parti iktidarı ve yöneticileri ile birlikte hep halkımıza hizmet edeceğiz. Amasra'yı, Bartın'ı ve ülkemizi en iyi yerlere taşıyacağız. Yapılan projeleri tamamlayacağız. Burada hayırlı bir iş için buluştuk ve sonucu da öle olacaktır. Son günler yaşanan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin sınırları kan ile çizildi kanla bozulur. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. İlçe kongremiz herkese hayırlı olsun" dedi.


AK Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, kongrenin herkese hayırlı olmasını dileyerek, "AK Parti 3. Olağan Kongresi Amasra'mıza, Bartın'ımıza, ülkemize ve Türkiye'de kamusal bir kimlik sahibi olan AK Parti'mize hayırlı olmasını diliyorum. 14 Ağustos 2001'de bir doğum oldu Türkiye'de. Nur topu gibi bir AK Parti geldi dünyaya. O zamana kadar bir çok partililer, iktidarlar, koalisyonlar geldi geçti. Tekerlek taşa dayandı ülkemiz iflasın eşiğine geldi. Her gelen gideni arattı yıllar yılı. Artık bu söz kilişe olmuş Türkiye'de. Ama bu geleneği bozacak bir ana çıkacaktı. Artık. Başbakanım Tayip Erdoğan'ın annesinin 'Gelenin gideni' aratmayacağı bir evlat dünyaya getireceğini kimse hesap etmedi. Bu bir milat oldu. Bir çağ kapandı, yeni bir çağ açıldı" dedi.


Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin 7 yıl önce güvenilir bir partiye kavuştuğunu belirtti. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına gireceğini kaydeden Tunç, "Amasra ilçe kongremizin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Kongreler siyasi partiler için çok önemlidir. 3 adayımıza da teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da yarım kalan çalışmalarımıza el birliği ile devam edeceğiz. 7 yıl önce Türkiye uçurumun kenarındaydı ve milletimiz 'artık yeter' dedi. Bir Anayasa kitabının atılmasıyla halkımız bir gecede fakirleşti. Ülkemiz ve milletimiz küresel krizden en az etkilenen ülkeler arasında. Ülkemiz 7 yıl önce milletimizin güvenmesiyle yeni bir güvenilir partiye kavuştu. Dünyanın 17. Avrupa'nın 7. en büyük ekonomisine sahibiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Artık hastanelerimizde torpilcilik yok herkes eşit. Artık okullarda öğrencilere kitaplar ücretsiz olarak dağıtılıyor. AK Parti döneminden önce böyle bir şey yoktu. Fakir öğrencilere yardımlar yapıyoruz. Türkiye genelinde 4 bin adet okul yapıldı.

Bartın'da son bir yıl içinde 5 adet okul yapıldı. Eğitime ayrılan bütçe ilk kez ilk sıraya girdi. 2009 yılında Köydes çalışmalarımız devam edecek. Bartın'da 266 köye hizmet ettik. Bunların tabi ki hepsi tamamlanmadı. Aralarında hizmetleri tamamlanmayan köyler var. Bunlarında çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.


Amasra'ya termik santral kurulmayacağını belirten Tunç, çevreye zarar verecek hiçbir projeye izin vermeyeceklerini kaydetti. Tunç, "Amasra'ya termik santral kurulmayacaktır. Çevre ve Orman Genel Müdürümüzde Amasra'yı gezerek, buraların tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu belirtti. Çevreye zarar verecek projelere müsaade etmeyiz. Bunu Başbakanımızda söyledi. Yeni kurulan Bartın Üniversitemiz Türkiye'de önemli üniversiteler arasına girecektir. Bizim amacımız üniversitemizi büyütmek, yeni ve uygun yerler bularak fakülteler kurmak. Biz ilimizin gelişmesi için uğraşıyoruz. Amasra'ya Adalet Sarayı inşaatını yatırım programına aldık. Sahil Güvenlik Komutanlığı Amasra Eğitim Tesisleri ve Haliped inşaatı tamamlandı.

Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bartın'da 9 bin sigortalı vardı, şimdi 20 bin sigortalı var. TTK'yı kapatacağımızı söylediler. TTK'ya 3 bin işçi alıyoruz. Amasra, Üzülmez, ve Karadon müesseselerine Bartınlı gençlerin alınmasını sağlıyoruz. Bunları kimse görmezden gelemez. Kongremiz Amasra, Bartın ve ülkemize hayırlı olmasını diyorum" dedi.
Yapılan 3. olağan kongrede mevcut Başkan Hasan Balcı 208 oy alarak güven tazeledi

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 08:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?