17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Akarsu heykeline büyük ilgi

BARIŞ AKARSU HEYKELİNE BÜYÜK İLGİ

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Barış Akarsu heykeli, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba Kavşağı'nda genç yaşta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden rock şarkıcısı Barış Akarsu'nun, memleketi Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan heykeli ilçeye gelenler tarafından ilgi görüyor. Rock şarkıcısının ölümünün ardından, ünlü heykeltıraş Tankut Öktem tarafından yapımına başlanan ve daha sonra Tankut Öktem'in de genç şarkıcı gibi trafik kazasında hayatını kaybetmesi, heykelin yarım kalmasına sebep olmuştu. Ünlü heykeltıraşın atölyesinde çalışanlar Tankut Öktem'in

ölümünün ardından yarım kalan Barış Akarsu heykelini tamamladılar. Daha sonra heykel düzenlenen törenle açıldı. Bu tarihten sonra tarihi ve turistlik mekanlar arasında yer alan Amasra'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Barış Akarsu heykeli, ilçeye gelen ziyaretçilerin fotoğrafladığı kareler arasına girdi.

Barış Akarsu'nun Amasra'daki heykelini ziyaret eden Barış Akarsu hayranları, "Eski Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım sayesinde Barış Akarsu'nun heykeli buraya kondu. Bartın Valisi İsa Küçük yaptığı konuşmada, 'Barış Akarsu heykeli ve heykelin bulunduğu alanda düzenleme yapılmalı ve buraya her 2 sanatçının isminin verilmesi gerekir' demişti. Henüz bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. İnşallah yapılır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 09:53:02
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 13:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?