17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Akbaba Köyü'nde hüzün

Bartın'da, henüz belirlenemeyen bir sebepten ırmağa atlayarak intihar ettiği iddia edilen lise öğrencisi ile arkadaşını kurtarmak için ırmağa atlayan gencin cesetleri Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi.

İntihar eden gencin evinde gözyaşı ve endişeli bekleyiş hakim.
Bartın'da henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı 17 yaşındaki lise öğrencisi Sezer A., Yalı mevkiinde Bartın Irmağı'na atlayarak intihar etti. Arkadaşı Serdar K. da arkadaşı Sezer'i kurtarmak için ırmağa atlamıştı. Irmakta yapılan arama çalışmalarında iki arkadaşın cesedi çıkarılarak otopsi yapıldı. Gençlerin kesin ölüm nedeninin belirlenememesi üzerine cesetleri Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi.


Sezer A.'nın, Bartın'ın Akbaba köyünde bulunan dedesi Yaşar A., torununun neden öldüğünü merak ettiklerini, torununun hiçbir ailevi sorunu olmadığını söyledi.
Torununun ölmeden bir gün önce yanında olduğunu belirten Yaşar A., torununun iki gün yanında kaldığını ve bahçede çalıştıklarını söyledi.


Bartın Irmağına atlayarak intihar ettiği iddia edilen Sezer A.'nın Akbaba köyündeki babaannesi Nazile A. da torununun ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Babaannenin feryatlarına Sezer A.'nın halası Ayşe Demirtaş'ın feryatları eklendi.


KİMSEYE SÖYLEMEDEN KÖY OKULUNDAN TİCARET LİSESİNE KAYDINI ALDIRDI
Kızılelma köyündeki Çok Programlı Lise'de 11. sınıfa gidecek olan Sezer A.'nın yapılan araştırmalarda okuldan tasdikname aldığı ve okul kaydını Bartın merkezde bir ticaret lisesine yaptırdığı ortaya çıktı.

Dede Yaşar A. torununun kaydını kendi başına yapmasının yasal olmadığını belirtti. Dede Yaşar A., "bir öğrencinin velisi olmadan nasıl tasdiknamesi verilir ve bir öğrencinin velisi olmadan başka bir okula nasıl olur da kaydı yapılır? Bunu açıklayacak birisi yok mu?" diye dert yandı.


Sezer A.'nın Kızılelma Köyü Çok Programlı Lisedeki arkadaşları da evlerine baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Arkadaşını kurtarmak için ırmağa atlayan Serdar K.'nın da evinde gözyaşı var. Ailesi ve yakınları Serdar'ın ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?