22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

AKİM'e Barın'da 1 başvuru

AK Parti'nin halkla ilişkilerini yürüten AK Parti İletişim Merkezi'ne (AKİM) ülke genelindeki başvuru sayısı 1 milyon kişiye ulaşırken, Bartın'da sadece 1 kişinin müracaat ettiği bildirildi.


Ak Parti Bartın İl Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkanı Sezgin Arcı, AKİP konusunda bilgilendirmek amacıyla yaptığı toplantıda, AK Parti tarafından vatandaşların, eğitim, sağlık, adalet, ticaret, güvenlik, finans gibi konulardaki şikayet, eleştiri, talep, destek, öneri veya değerlendirmesini çözüm merkezine iletilmesi için kurulan AKİM'e, ülke genelinde yaklaşık 1 milyon kişinin müracaatta bulunduğunu, Bartın'da ise sadece 1 kişinin başvurusu olduğunu kaydetti. Başkanı Arcı, "Her ay ortalama 15 bin kişinin başvurduğu AKİM, bugüne kadar 820 bini aşan vatandaşın sesini yönetime duyurdu. AKİM'e başvuruların yüze 97'si sonuçlanırken, geriye kalan başvurularla ilgili sonuçlandırma çalışmaları devam etmektedir. AKİM vatandaşların yönetime katılması yönetimi denetleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşabilmesini kolaylaştıran, böylece vatandaşların bilgiye ulaşım hakkını etkili olarak kullanabilmesine imkan sağlayan bir yapıdır. AKİM, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 'Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri' yarışmasında, Sivil Toplum Kuruluşları dalında birinciliğe layık görüldü. Bu ödülü cumhuriyet tarihinde ilk defa bir siyasi parti, hakla ilişkiler alanındaki çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi. Dünya çapında Filistin, Hollanda, Azerbaycan ve Japonya tarafından incelemelerde bulunuldu" dedi.


AK Parti Bartın İl Başkanlığında düzenlenen AKİM hakkındaki bilgilendirme toplantısına da sadece 5 kişinin katılması ise düşündürdü.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERHAT METİN IP: 78.168.159.xxx Tarih : 14.09.2010 12:21:47

AKP yüksekova teşkilati partının tüm yüneticilerini ve özellikle sayin başbakanimizi canden kutlarım başarılarını devamını dilerim ferhat metin  hakkari yüksekova yünetimi ve diş işler sorumlusu