16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Akın, 85 günlük icraatlarını açıkladı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından görevde olduğu 85 günlük icraatlarını açıkladı. Belediye Başkanı yorulmadan, usanmadan çalışarak belediyenin borçlarını öder duruma geldiklerini belirtti.


Bartın Belediye Başkanlığı tarafından basın mensuplarına kahvaltı düzenlendi. Belediye Dinlenme Evi'nde düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, belediyedeki birimlerin amirleri, yerel tv, yerel gazete, yerel radyo ile ulusal ajans ve ulusal haber muhabirleri katıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, 85 günlük çalışmalarını kamuoyuna açıkladı.

Yorulmadan, usanmadan çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye başkanlığımızın 85. günündeyiz. Tüm ekibimizle beraber yoğun bir tempo içindeyiz. Yaz sezonu olması dolayısıyla daha yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Turizmin canlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi halkımızın istekleri de var, kararlı ve emin adımlar atarak vereceğimiz hizmetlerde bin defa düşünüp bir defa yapacağımızı söylemiştik ve yine söylüyoruz. Kaynak israfı yapmadan, belediyenin gelirlerini en üst düzeyde kullanarak Bartın'ın çehresini düzelteceğimize inanıyorum.

Bartın Valisi Halil Işık önderliğinde Bartın'daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla halkımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla kenetlenerek memleketimize çok hizmet vermek zorundayız. Bizim belediye olarak kurumlarla kavga etme lüksümüz yok. 'Sen yaptın ben yaptım' yok. Tek hedefimiz hizmet ve hizmet etmek istiyoruz. 3 kilometre uzunluğundaki İnkumu sahili bugüne kadar görmediği temizliği gördü. Makine 20 santimetre alta inerek önce kalın elekten sonra ince elekten geçirerek temizledik. 28 gün çalışma yapıldı. 10 güne daha ihtiyacımız vardı ama insanlarımız denize girmeye başladı orada gezmeye başladı, bizimde onları rahatsız etme hakkımız yok. Ayağına şişe cam, enjektör, diken batanlar şimdi rahat geziyorlar.

Bartın Belediyesi'nin tek hizmet alanı olan yer İnkumu ve buraya değer vermemiz gerekir. Piknik alanımız var. Buraya çocuk oyun grubu yapılacak. Oturacak yerler yapılacak. Refüjler düzenlendi, çimler biçildi. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Sağ ve sol taraflı kondisyon aletleri yapıldı. İnkumu'ndaki 5 kilometrelik yol karayollarının, belediyenin ve özel idarenin ortak çalışmasıyla yapıldı. Voleybol direkleri ve fileleri yenilendi. Hacettepe'nin oradaki kavakların olduğu yer temizlenecek, çok sıkıntılı bir yer olduğu için temizlenme planları yapıyoruz. Kent merkezimizde park ve bahçelerimizin bakımları yapıldı. Yol kenarlarına ve parklara çiçek dikimleri yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

Esentepe, Kanlı Irmak ve Tersane Caddesine kondisyon aletleri yerleştirilmesi için kararlar alındı. Orduyeri ırmak tarafına sağlı sollu aydınlatma yapılacak. Mezarlıkta çim biçme çalışmalarımız 7 tane çim biçme makinesiyle itinalı bir şekilde diğer çiçeklere zarar vermeden devam ediliyor. Ulaşım hizmetlerimizde kent merkezlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Cenaze yıkama ve defin aracı ile hizmeti gücümüzün yettiği kadarıyla vermeye devam ediyorum. Bir kamyonumuza 10 tonluk tanker ekleyerek toplam 4 araçla vatandaşlarımıza su dağıtımı yapacağız. 180 oturma yeri hazırda bulunuyor, bunları camilerimize, okul ve toplu konutların olduğu yerlere herkes kullansın diye yerleştirilecek. Üst geçit yapmak için yazışmalarımızın sonuçlarını bekliyoruz" dedi.


"BELEDİYE BORÇLARINI ÖDER DURUMA GELDİ"
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kaynakları yerinde kullanarak belediyeyi iyi duruma getirdiklerini ifade etti. Başkan Akın, "Biz göreve geldiğimizde çok borcumuz vardı. Borcumuzun olduğunu ve gelir giderin birbirini tamamlamadığını gördük. İşçimizin ve memurumuzun parasını 'nasıl öderiz' dedik. Aldığımız tedbirlerle arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarıyla Allah'a şükür hem paramızı veriyoruz hem de piyasaya olan borcumuzu veriyoruz. Sıkıntımız yok. Kimse kapımıza 'alacağım var' diye gelmiyor. Ayrıca hizmette yapıyoruz. Malzemelerimizi alıyoruz. Kendi kendimize yetiyoruz. Ama borcumuzda duruyor. İller bankasına olan borcumuz yüzde 42 oldu. Bundan sonra 4. aydan sonra kesilmeye başlanacak" dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Bartın Belediyesi'nin 5 yıllık dönemde çok daha iyi duruma geleceğini ifade ederek, basın mensuplarına teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?