16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Akın, Tarihi Kentler Birliği toplantısında

Tarihi Kentler Birliği'nin 19-21 Haziran 2009 tarihlerinde düzenlediği "Tasarımdan Uygulamaya Koruma Süreci" başlıklı seminere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Meclis Üyesi, İmar Komisyonu Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği delegesi Turan Koç ile birlikte katıldı.


Tarihi Kentler Birliği'nin üye kentleri ile ilgili üstlendikleri sorumluluklar ve gerçekleştirdikleri uygulamalar konusunda donanımlı kılmayı amaçlayan ve Gaziantep'te düzenlenen seminerde "Tasarımdan Uygulamaya Koruma Süreci, Gaziantep Örneği" sunumunun yanı sıra, kültürel ve tarihi mekanlar inceleme gezileri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Beyaz Han ve Kent Müzesi açılışı yer aldı. Belediye Başkanı Cemal Akın seminer ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan belediyemiz, birlik tarafından düzenlenen etkinliklere, seminerlere ve toplantılara düzenli olarak katılmaktadır. Ben de belediye başkanı seçildikten sonra İstanbul ve Gaziantep toplantılarına katıldım.

Buralarda kentlerin kültürel mirasları ile ilgili yaptığı projeleri, uygulamaları yerinde görmek, birbirinden değerli uzmanlardan ve bilim adamlarından bilgiler edinmek bizlerin tarihi miraslarımızı koruma bilincini daha da geliştiriyor. Oralarda gördüğümüz uygulamalar ve edindiğimiz bilgiler ışığında kendi kültür varlıklarımızın korunması ve geleceğe taşınması adına neler yapabileceğimiz şekilleniyor" dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği toplantılarından ve seminerlerinden faydalandıklarını da ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?