22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

AKP'de temayül yoklaması

AK Parti Bartın ve ilçelerindeki Belediye Başkan adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, aday belirlemesinin merkez yoklaması ile yapılacağını belirtti. Temayül seçimleri öncesinde Bartın ve ilçelerdeki belediye başkan aday adayları partililere tanıtıldı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına temayülü koordine etmek için AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen AK Parti Afyon Milletvekili Halil Aydoğan, Bolu Milletvekili Yüksel Coşkun Yürek, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Ünal Çil, il, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Üyeleri, Gençlik Kolları Üyeleri, delegeler ve partililer katıldı. AK Parti Bartın merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yapıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar konuşma öncesinde bütün adaylara başarılar diledi.

İl Başkanı Ulupınar, "Aday adaylarımızın heyecanını gördükten sonra şunu büyük bir gururla söylemeliyim ki, AK Parti bugün ülkemizin kurumsallaşmasını tamamlamış tek ve en büyük partisidir. Burada yaşadığımız tablo bunun en önemli göstergesidir. Bugün burada partimiz ve Bartın adına tarihi bir günü hep birlikte yaşamaktayız. Bartın'a hizmet etme yarışı içerisine giren her biri birbirinden değerli aday adaylarımızın teşkilat temayülünü yapmaz üzere bir aradayız. Altını çizerek söylemek istediğim konu, partimizin aday belirleme usulü merkez yoklaması ile yapılmaktadır. Genel merkezimiz merkez yoklamasını yaparken 4 kriter belirlemiştir. Bugün yapmakta olduğumuz temayül yoklaması birinci aşamadır. 2. aşama ise bu yoklamanın ardından yapılacak olan kamu oyu araştırmasıdır. 3. aşama il milletvekilinin görüşünün alınmasıdır. Son aşama ise genel merkez mülakatıdır. Bu mülakatın sonunda diğer 3 aşamanın sonuçları da birleştirilip değerlendirildikten sonra adaylar genel merkezimin tarafından açıklanacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Bartın Belediye Başkan adaylığı temayülü için 178 teşkilat mensubu, Ulus ilçesi temayülü için 127 teşkilat mensubu, Amasra ilçesi temayülü için 109 teşkilat mensubu ve Kurucaşile ilçesi temayülü için de 105 teşkilat mensubu üyesi kurulan 4 sandıkta oy kullanmaya başladı. Toplam 519 teşkilat mensubu üyesinin yüzde 70'nin oy kullandığı açıklanırken, adayların heyecanları ise gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FEHMİ ÖZÖREN IP: 88.243.169.xxx Tarih : 4.01.2009 22:15:36

TÜM ADAY OLAN HEMŞERİLERİMİ KUTLARIM .ÇOK BÜYÜK BİR SORUMLULUĞU ÜSTLENMEK ÜZERE ADAY OLDULAR .RABBİM HAKEDEN NASİP ETSİN. ÖNEMLİ OLAN ADAYLAR BELİRLENDİKTEN SONRA BU GRUBU DAĞITMADAN BARTINA HİZMET AMACIYLA BİR ARADA TUTABİLMEK. BAZI BELDELER VE İLÇELERDE KEŞKE Bİ KAÇ ADAY ADAYI DAHA ÇIKSA İYİ OLURDU. TEK OLAN ADAY ADAYI ALTERNATİFSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP ŞIMARMASIN DİYE İYİ OLURDU.HAYIRLISI. HERŞEY BARTIN İÇİN ,HERŞEY ÜLKEM İÇİN OLSUN İNŞALLAH.