18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

AKP'den hatıra ormanı

AK PARTİLİ KADINLARDAN HATIRA ORMANI

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı tarafından "Hatıra Ormanı" açılışı yapıldı.

Bartın merkez Ahatlar mevkiinde yapılan açılışa İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, AK Parti Bartın Milletvekili adayı Dr. Seyfettin Kalay, eski İl Başkanı Yakup Ulupınar ve partililer katıldı. Açılışta konuşan Nurzen Çağdaş, "Büyüyen Türkiye, büyüyen Bartın için 8.5 yıldır aralıksız çalışıyoruz. 8.5 yılda 80 yılda yapılandan fazlasını yapmayı başardık. Türkiye artık uluslararası arenada sözü geçen, bölgesinde istikrarı sağlayan bir ülke konumuna geldi.

8.5 yıllık dönemde AK Parti'nin el atmadığı sorun, yatırım yapmadığı alan kalmadı. Çevre ve Orman alanında da Türkiye genelinde büyük yatırımlara imza atıldı. Bu kapsamda yeşilin ve mavinin buluştuğu bir cennet olan Bartın'da yeni orman yolları, yangın emniyet yolları, orman kadastro işlemleri ve onarımlar gerçekleştirildi. Türkiye genelinde, katı atık yönetiminde büyük ilerleme kaydettik. 2003 yılında sadece 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısını 59'a çıkardık. İstanbul, Ankara ve Gaziantep'te çöp depolama tesisini aynı zamanda elektrik elde edilen tesisler haline getirdik. Bartın'da da Katı Atık Bertaraf Tesisi ÇED aşamasına getirildi. Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'a, Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanımız Metin Çetin'e bu konudaki çalışmaları için teşekkür ediyorum. 8.5 yıllık iktidarımızda Devlet Meteoroloji İşleri'nde teknolojik devrim gerçekleştirdik. 56 otomatik Meteoroloji gözlem istasyonu, 6 ilimizde Meteoroloji radarı ve Meteorolojik cihazlar kalibrasyon merkezini kurduk. Son teknolojik cihazlarla hava tahmin oranımızı yüzde 90'a çıkardık. Türkiye'nin en büyük barajlarını inşa ettik. 8.5 yılda 194 baraj ve gölet inşa ettik. Türkiye'nin en yüksek barajı olan Ermenek Barajı'nı 2009 yılında tamamladık. Avrupa'nın kendi sınıfında en büyük barajı olan 'Çine Adnan Menderes Barajı'nı tamamlayarak 2010 yılında tamamlayarak hizmete açtık. Orman köylümüzü destekledik. 2003-2011 yılları arasında 76 ilde 114 bin orman köylüsü aileye sosyal ve ekonomik kalkınma projeleri karşılığında 430 milyon lira kredi desteği sağladık. Bu kapsamda son iki yılda Bartın'da ormanda çalışan orman köylüsüne yapılan ödeme 22 milyon liradır. 2004-2011 arasında 80 bin orman köylüsü aileye sıcak su maksatlı güneş enerjisi sistemi kurduk. Uygulamanın yaygınlaşmasıyla 250 bin ailenin güneş enerjisi ile sıcak su sistemi kullanmasını sağladık. Bartın'da da Ulus'un Eldeş Köyü, Eseler köyü, Kumluca'nın Zafer köyü, Kızıllar köyü ve İğneciler köyü bu destekten yararlanan köylerimiz arasındadır. Türkiye kent ormanlarıyla tanıştı. Ayrıca 2003-2011 yılları arasında toplam 89 adet Kent Ormanı'nı hizmete açtık. Milli parklarımızın sayısını 33'ten 41'e, tabiat parklarının sayısını 17'den 42'ye çıkardık. Bartın'da da Toki evlerinin bulunduğu Hürriyet mahallesinde Kent ormanı yapıldı. Türkiye'nin ormanlarına sahip çıktık. 1992-2002 yılları arasında senelik ortalama olarak 75 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve orman ıslahı yapılırken, 2011 yılında bu oran 7 misli artırılarak 500 bin hektar alanda ağaçlandırma ve bozuk ormanların ıslahını gerçekleştirdik" dedi.

"AĞAÇLANDIRMADA REKOR KIRDIK"

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, ağaçlandırma konusunda rekor kırdıklarını belirtti. Çağdaş, "Ağaçlandırmada rekor kırdık. Ağaçlandırma çalışmalarında dünyada ilk 3'e girdik. 2003 yılında 117 milyon fidan üretilirken, 2011 yılında üretilen fidan sayısını 500 milyona yükselttik. Ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde 2008, 2009 ve 2010 yıllarında toplam 1 milyon 500 bin hektarlık alanda çalışma yaparak, 814 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Biz Kadın Kolları olarak 'bu işte bizim de tuzumuz olsun' diyerek ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak istedik. Orman İşletme Müdürlüğü'ne yaptığımız başvurumuz kabul edildi. Orman İşletme Müdürü Muhittin Bey'e teşekkür ediyorum. Çabalarımızın ,emeklerimizin meyvelerini almanın mutluluğunu sizlerle de paylaşmak maksadıyla bugün hatıra ormanımızın açılışında bir araya geldik. Daha önümüzde gidilecek çok yolumuz, yapılacak çok işimiz var. İşte tüm bunları yapacak tek parti, tek kaptan, AK Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. İstikrar sürsün Türkiye Büyüsün. Bartın Büyüsün. Durmak yok, AK Parti ile yola devam" dedi.

Milletvekili Adayı Uzman Dr. Seyfettin Kalay yaptığı konuşmada Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş'a teşekkür ederek ağaç dikmenin önemine dikkat çekti. Kalay, "Kalfalık döneminde Bartın'a kent ormanı kazandırdık. İnşallah ustalık döneminde de daha büyük yatırımları Bartın'a kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal da yaptığı konuşmada, "Kadın Kolları her alanda olduğu gibi bu alanda da bir ilke imza attı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Yapmış oldukları çalışmalarla her zaman örnek oluyorlar. Biz de her zaman yanlarında olup çalışmalarına destek olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından partililer tarafından çam fidanı dikildi.

AK PARTİLİ KADINLARDAN HATIRA ORMANI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 12:18:02
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 23:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?