22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

AKP'li Tunç'tan TSO'ya ziyaret

MİLLETVEKİLİ, BARTIN TSO'YU ZİYARET ETTİ

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın 31 ili geride bıraktığını belirtti. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz ise, sanayicinin sorunlarının çözümünde oda olarak üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ifade etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve konuklara ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Toksöz, "Bartın'ın gelişmesi ve kalkınması için oda olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanına ziyaret planlıyoruz. Sanayicilerimizin sorunlarının çözümünde odamız her zaman üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın'ı Eğitim ve Sanayi başta olmak üzere her alanda büyütmenin mücadelesini veriyoruz. Bartın Üniversitesinin eğitim öğretime başlamasıyla birlikte ilimizde önemli bir canlanma gözleniyor. Doğalgazın organize sanayi bölgesine verilmesi için son hazırlıklar yapılıyor. Doğalgaz sanayicimizin enerji maliyetini önemli ölçüde düşürecek. Bartın artık göç veren değil, göç alan bir il konumundadır. Bartınlı hemşerilerimizin Bankadaki mevduat miktarı 2002 sonu itibariyle 217 milyon TL. iken bugün bu rakam 680 milyon lirayı aşmış bulunuyor. Bartın bankalardaki mevduat bakımından nüfusu bizden çok olan Karabük, Çankırı, Sinop, Düzce, Niğde ve Amasya illeri gibi 31 ili geride bırakmaktadır. Bartın'da sigortalı işçi sayısı 2002 yılında 9 bin iken bugün 22 bin 911'e çıktı. İstihdamdaki artışın yanı sıra trafiğe giren araç sayısında da son yıllarda önemli bir artış oldu. Bartın'da 2002 yılında 18 bin 800 araç trafiğe kayıtlı iken, bugün Bartın'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 bin 100'e çıktı. Dünyadaki küresel finans krizine rağmen son 9 ayda Bartın'da araç sayısında bin 731 artış oldu" dedi.

MİLLETVEKİLİ, BARTIN TSO'YU ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:29:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?