17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

AKP'li vekil referandum gezisinde

MİLLETVEKİLİNDEN REFERANDUM ÇALIŞMASI

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'nin tatile girdiği geçen haftadan bu yana yoğun bir şekilde sürdürdüğü 12 Eylül Anayasa Değişikliği referandumu çalışmalarına Amasra'da devam etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra İlçesi, Kurucaşile ilçesi, Hasankadı, Kozcağız ve Abdipaşa beldeleri ile çok sayıda köyde ziyaretlerde bulunarak, hemşerilerini Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirdi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte önce Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız'ı makamında ziyaret eden Milletvekili Tunç, Kaymakamlık binasında çalışanlara hatırlarını sorduktan sonra Amasra çekiciler çarşısı başta olmak üzere esnafları ziyaret etti. Milletvekili Tunç, ziyaretlerinde 12 Eylül referandumunun önemine dikkat çekerek CHP, MHP ve BDP'nin aynı safta yer alarak "Hayır" kampanyası başlattığını sadece bu durumun bile gerçekleri anlamak için yeterli olduğunu söyledi. Muhalefetin her türlü çarpıtmasına rağmen vatandaşların çok büyük çoğunluğunun "Evet" demek için hazır olduğunu belirten Milletvekili Tunç, "Anayasa değişiklik paketinde bu ülkenin zararına olabilecek bir tek cümle gösteremezler. Kadınlara, özürlülere, yaşlılara, şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrımcılık getiren bu Anayasa değişikliğine 'hayır' demenin bir izahı bulunmuyor. Memura toplu sözleşme hakkı veren, insan hakları ihlallerinde vatandaşlarına Avrupa'dan önce Türkiye'de hak arama yolunu açan bu değişikliklere milletimiz büyük bir çoğunlukla 'Evet' diyecektir" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "AK Parti yargıyı ele geçirmek için bu değişiklikleri yapıyor diyenlerin çok gülünç duruma düştüğünü, bu Anayasa değişikliğiyle Adalet Bakanının yargı üzerindeki yetkileri HSYK'ya devrediliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 13:04:00
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 16:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?