22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

AKP'liler ocakta iftar açtı

AK Partililer, Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde (ATİM) ocağa inerek, maden işçileriyle iftar yemeği yedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar, Amasra İlçe Başkanı Sefer Özdilkural, İl Genel Meclisi Üyesi Sefai Uzun, İl Gençlik Kolları Başkanı İsa Şahintürk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Demir, ATİM Müdürü Cemil Özen ve Müdür yardımcıları ile birlikte eksi 100 koduna inerek bacaları gezdi. AK Partililer daha sonra ocakta işçilerle birlikte iftar yemeği yedi.

Maden işçiliğinin zor bir meslek olduğunu ve büyük bir özveri gerektirdiğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın'ı her alanda geliştireceğiz. Amasra Taşkömürü işletmelerinin kapatılacağı yönünde yapılan spekülasyonlar doğru değildir. Maalesef bazı siyasilerin Amasra Kömür İşletmeleri üzerinden siyaset yaptıklarını biliyoruz. Bu çok yanlış bir düşüncedir. TTK A Bölgesinde, Özel Sektör ise B Bölgesinde çalışmasını sürdürecektir. Her iki kuruluşun faaliyet sahası ayrıdır" dedi.

Tunç, 100-150 civarında kazma işçisine ihtiyaç olduğunu öğrendiğini belirterek, konuyu bakanlığa ileteceğini belirtti. Tunç, "İhtiyaç varsa, gerekirse işçi alınacaktır. Hükümetin enerji politikalarına ağırlık verdiğini herkes biliyor. Bu bölgeyi enerji üssü haline getirmek için uğraşıyoruz. Amasra Müessese Müdürlüğü bizim için önemlidir" diye konuştu.

İftar'dan yaklaşık 1 saat önce ocağa inen Tunç ve beraberindekiler, eksi 100 kodunda kömür çıkarılan yere kadar giderek çalışanları ziyaret ettiler. Baca tabir edilen kömür çıkarım noktasına kadar tırmanan Milletvekili Tunç ve beraberindekiler iftar vakti olduğunda da ocakta çalışan işçilerle birlikte iftar yemeği yedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 09:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar sarkun IP: 88.231.54.xxx Tarih : 30.09.2007 05:18:29

chp,mhp,dyp uyusun adamlar yeraltından malı götürüyor.