17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

AKP'ye aday adayı akını

AK PARTİYE 15 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAAT ETTİ

12 Haziran 2011 Milletvekili seçimleri için Bartın'da 15 kişi AK Parti milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundu.

AK Parti Bartın milletvekili aday adaylığı için Bartın İl Başkanlığı'na 12, Ankara İl Başkanlığı'na ise 3 kişi olmak üzere toplam 15 kişi müracaatta bulundu.

 Bartın'da gerçekleştirilen törenlerde aday adaylarının müracaatları kabul edildi. Müracaatta bulunan Haluk Osman Turna, "AK Parti camiası isteyen herkesin gelip aday adayı olabileceği parti. Bartın halkının da gördüğü gibi bugün aday adayı sürecinde bir çok adayımız ortaya geldi. Bunlar temayül yoklamasında belirlenecek, çeşitli kamuoyu araştırmasında iki aday ortaya çıkacak. Bir çok partimizde aday adayından ziyade aday varken, AK Parti de bir çok aday adayının olması demokrasi sürecinin çok iyi işlediğini gösteriyor. Bende bu amaçla Bartın halkının özellikle yoğun isteği doğrultusunda bu gücü kendimde buldum. Gerek Bartın halkı ile gerek AK Parti camiası ile yürüyerek bu yola başladık. Bu vesile ile tüm Bartın halkını tüm AK Parti camiasını saygıyla selamlıyorum" dedi.

AK Parti milletvekili aday adayı için Özel Emel Işık İlköğretim Okulu Müdürü Turgut Engin de istifa ederek, müracaatta bulundu. Engin, "Bartın'a hizmet hepimizin asli görevi. 18 yıldır Bartın'da yaşayan Bartın'da yatırımını yapmış olan birisi olarak 2011 Milletvekili seçimi için Bartın'dan aday adaylığı seçimi yaptım. Milletvekili etiketi için değil Bartın'a hizmet için bu yola çıktım. Bunu en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum. Bu sürecin bir kirliliğe yol açmadan sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi ve 12 Nisan tarihinde Bartın için hayırlısı olacak iki adayın belirlenmesi ve yola aynı şekilde devam edilmesini temenni ediyorum. Bartın için hayırlısı ne ise o olsun diyorum" diye konuştu. AK Parti Bartın milletvekili aday adayı Yakup Ulupınar, Bartın halkının dertlerine ortak olacaklarını belirtti. Ulupınar şöyle konuştu:

"Bartın AK Parti milletvekili aday adaylığı için müracaat etmiş bulunuyorum. Bu sürece gelmeden önce ben Yakup Ulupınar olarak partimizin kuruluşundan itibaren partimizin kademelerinde bulundum. Gördüğüm teveccühten dolayı arkadaşlardan tarafından seçilerek iki dönem il Başkanlığı yaptım. Bunu yaparken Belediye Başkanlarımızla beraber Milletvekilli ile beraber, muhtarlarımız ile beraber bu süreci yürüttük. Partimizin Bartın'da her yere tanıttık, gezdik, ziyaretlerde bulunduk. Bartın'da 262 köy, mahalle gezmediğim yer yoktur. Bunları sizlerde biliyorsunuz. İlimizin tamamını biliyorum. Teşkilatlarımızın içinde yetiştiğim için teşkilatları en iyi şekilde tanıyorum. Teşkilattan gelen bir arkadaşınız olarak teşkilattaki arkadaşların fedakarca nasıl, çalıştığını partimizi en iyi şekilde bir adım daha yükseltmek için yapılan çalışmaları biliyorum. AK Partimizde tabi ki Sayın Başbakanımızın çok büyük destekleri ve hizmetleri var bizim önderimizdir, bunlara biraz olsun katkıda bulunduk ise teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu aşamada beş yıllık bir İl Başkanlığı yapmış olan bir arkadaşınız olarak, teşkilat mensuplarımızdan, halkımızdan, muhtarlarımızdan desteklerini bekliyorum inşallah nasip olurda adaylığımız olur sonra Milletvekili elimizden geleni yaparak Bartın halkının yanında olup dertlerine ortak olacağız."

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek müracaatını yaptı. Tunç, "AK Parti 2002 yılında tek başına iktidar olmuştur. AK Parti adı AK Parti amblemindeki işaret gereği ne ise onu yaptık. 8 milli gelirimizi 3'e katladık. Dünyada saygın yerini alan bir ülke var artık. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinin üyeliğinin 151 ülkenin oyunu alarak gelen bir Türkiye var artık. Avrupa Birliği ile müzakere haline gelmiş bir ülke var. Avrupa Parlamento'sunun sekreterliğini üstlenen bir Türkiye var artık. Libya'da olan son olayda 32 ülkenin Türkiye'den yardım istediğini her beraber gördük. İki gün önce Endonezya ve Tanzanya'ya gitmiştik. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ile birlikte orada şunu gördüm. Türkiye gerçekten hatırı sayılır bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. İhracatımızın 32 milyar dolardan 130 milyar dolara nasıl çıktığını oraları gezdiğinizde anlıyorsunuz. Hedefimiz nedir? Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünde 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasına katmak. 8 yılda 5 binden fazla okul, 500 den fazla hastane inşa ettik. Bartın AK Parti iktidarı ile 400 milyon lirayı geçen yatırıma sahne oldu. Buradan Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Seyfettin Kaya da, AK Parti'ye müracaatını yaptı. Kalay, "Bartın'ın çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için AK Partiden aday oldum. AK Parti kurulduğu günden bu güne sadece ilimizin değil, ülkemizin hatta dünyanın değişik sorunlarına çare üretmiş partidir. AK Parti'nin misyonu ve Sayın Başbakanımızın heyecanı bizi tetikliyor. Heyecanımın ve azmimin bir kısmını buradan alıyorum. Bu ulvi göreve Milletvekili makamı için değil, siz değerli halkımızın hizmetkarlığı için aday adayı oldum. Bilindiği gibi 2005 yılından bu yana Bartın Devlet Hastanesinde görev yapmaktayım. Görev yaptığım 6 sene boyunca dürüst, samimi ve insana hizmet odaklı bir hizmete imza atmak Bartın'da ve Türkiye'de bir çok ilke imza atmak bana nasip oldu. İnşallah Bartın halkı uygun görürse Bartın için gerekli hizmetleri yaparak halkımızın desteği ile bu yolda ilerleyeceğim" diye konuştu.

Demokrat Parti il Başkanlığı görevini yürüten ve DYP'nin çeşitli kademelerinde görev yapan Muzaffer Yelkenci de, DP'den istifa ederek AK Parti milletvekili aday adayı için AK Parti İl Başkanlığı'na müracaatta bulundu. Müracaat sırasında sıcak bir ilgi ile karşılanan Muzaffer Yelkenci, "Gerçekten büyük ummadığım bir teveccüh ile karşılaştım. Bu bir süreçtir şu anda il Başkanından adaylık kabulüne dahil kağıdı mı aldım. Bu süreci değerlendirmek için siyaseti bilen insanlarız. Bu seçimi kazanmak için Bartın'da sağda istenen şudur. 2-0 parola budur. Aday olsam da olamasam da ben bu 2-0'lık gayret için elimden geleni yapacağım" dedi.

AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı için yapılan müracaatlar gün boyu sürdü. Partililer de müracaatlar sırasında aday adaylarına ilgi gösterdi.

AK PARTİYE 15 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAAT ETTİ
AK PARTİYE 15 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAAT ETTİ
AK PARTİYE 15 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAAT ETTİ
AK PARTİYE 15 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAAT ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 10:52:01
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 17:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?