17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Almanya ile ticaret geliştirilecek

ALMANYA İLE TİCARET GELİŞTİRİLECEK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi ile Almanya'nın Lünen Belediyesi ile "Kardeş Şehir" projesi kapsamında yapılan ziyaretlerdeki amaçlar arasında ekonomik işbirliğinin de olduğunu belirtti.

1341 yılında belediyesi kurulan Lünen ile 1876 yılında kurulan Bartın Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" projesi kapsamında yapılan görüşmeler bütün hızıyla sürerken, protokol imzalanması durumunda Bartın ile Almanya arasında ticaret yapılması da gündeme gelecek. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, iki belediyenin aracılığı ile birlikte kentlerin ekonomik anlamda canlanması için girişimler de yapılacağını belirtti. Başkan Akın, "Almanya'daki ziyaretlerimiz oldukça olumlu geçti. Hedefimiz oradaki Türk kardeşlerimize güven vermek ve yanlarında olduğunu hissettirmek ve iki belediye aracılığı ile ticareti geliştirmektir. Ticari olarak bir şeyler sağlamayı düşünüyoruz. Ekonomiyi geliştirmeye çalışacağız. Diğer ülkeler ile birlikte Ticaret Odaları ve gelişim gösteren şirketleri kentimize yönlendirmek istiyoruz. Lünen kenti, eskiden madenci ve tarım kentiymiş. Orada irili ufaklı fabrikalar var. Kentin içinden geçen bir ırmak var. 80 bin nüfuslu bir yer. Benzer yönümüz çok. 1341 yılında belediye olmuşlar. Daha oturmuş bir şehir havası var. Biz 1876 yılında belediye olmuşuz. Orada bir dernek kurulmuş ve bu derneğin yüzde 80'ini Almanlar oluşturuyor" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi ile Lünen Belediyesinin "Kardeş Şehir" çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü ve protokol imzalanması için sona yaklaşıldığını da belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 14:30:01
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 14:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?