17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Almanya'da Bartınlılar gecesi

Almanya'nın Gelshenkırshen şehrinde AVBARDER tarafından Bartınlılar Gecesi düzenlendi.


Avrupa'da yaşayan Bartınlılar Derneği (AVBARDER) tarafından düzenlenen Bartınlılar Gecesi, Almanya'nın Gelshenkırshen şehrinde AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Manav, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kurucaşile Belediye Başkanı Hüseyin Sevim, Almanya Lünen Milletvekili ve Lünen Belediyesi meclis üyeleri, yabancılar meclisi üyeleri ve çok sayıda Bartınlı gurbetçinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Avrupa'da yaşayan hemşerileri bir araya getiren AVBARDER yönetimine teşekkür ederek, gurbetteki hemşerilerin bu dernekler vasıtasıyla kültürü gelecek kuşaklara aktardığını söyledi. Türkiye'nin artık gelişen kalkınan bir ülke olduğunu belirten Tunç, “Bu gün ülkemiz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 7 üyesinden biri olmayı başarmış, İslam Konferansı Teşkilatı'nın Genel Sekreterliğini üstlenmiş ve Avrupa Birliği ile müzakerelere devam eden bir ülke olmayı başarmıştır. Ülkemizi her alanda geliştirmeye büyütmeye çalışıyoruz, ekonomimizin küresel krizden etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz.

Bu gün dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye, artık çok daha emin adımlarla ileriye yürüyor, ülkemizin gelişip kalkındığını siz gurbetçilerimiz Türkiye'ye her gelişinizde görüyorsunuz. Bartın ilimizi de gerçekleştirdiğimiz önemli yatırımlara büyütmeye devam ediyoruz. Üniversitemizi kurduk, son 1 yıl içerisinde 5 adet yeni okul yaptık, 500 kişilik öğrenci yurdunu ihale ettik, hükümet konakları, kültür merkezleri, spor tesisleri için önemli oranda ödenekler ayırdık. Toplu konutlar duble yollar, KÖYDES ve BELDES projeleri ile hem köylerimizi hem de beldelerimizi yeniden imar ettik” dedi.


Bartınlıların yoğun ilgi gösterdiği gecede Sanatçı Bedia Akartürk ve Popstar Mehtap şarkı ve türküleriyle geceyi renklendirdi. Gecede Burak İşeri, Durgadun Abla tiplemesiyle stand-up gösteresi yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?