22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Altıntel'den su tasarrufu çağrısı

Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, yaşanan kuraklık nedeniyle Ulupınar suyu kaynağında meydana gelen azalmayla birlikte kentteki keson kuyuların öneminin arttığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Karaçay mevkiinde 2, Potbaşı mevkiinde 4 keson kuyu bulunduğunu, şehrin günlük su tüketiminin üçte birinin bu kuyulardan sağlandığını belirtti. Altıntel, Karaçay mevkiinde yeni bir sondaj yapan Su İşleri Şefliği'nin o mevkideki 3. keson kuyuyu da devreye sokmaya çalıştığını belirterek "Bu kuyunun da çalıştırılmasıyla günlük bin 500 ton su daha şebekeye verilmiş olacak. Su konusunda gerekli çalışma önceki yıllardan bu tarafa yapılıyor. Aşırı kuraklık nedeniyle ülkemizde çok sayıda kent susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya. Bazı illerde su kesintileri başladı. Biz belediye olarak sürekli sondajlar ile yeni kaynaklar arama çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

Son 8 yıldır alınan tedbirlerle Bartın'ın bu kurak dönemi sorunsuz atlatmaya çalıştığını anlatan Altıntel, şöyle konuştu: "Ancak kaynaklar azalıyor. Halkımızın suyu çok tasarruflu kullanmasını istiyoruz. Şu an yüksek kesimlerde de susuzluk çekilmiyor. Ancak sonbahar yağmurlarının ne zaman başlayacağı belli değil. Sürekli tasarruf içinde bulunup, elimizdeki suyun kıymetini bilmemiz gerekiyor."

Kentte günlük su tüketimi 18 ile 20 ton arasında olurken, bunun 6 bin 500 tonunu keson kuyuların karşıladığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 14:57:27
Güncelleme :5 Eylül 2007 Çarşamba 10:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?