16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Amasra B Projesi umut veriyor

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Hema Endüstri A.Ş. çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali İsa Küçük, yeraltı zenginliklerinin ekonomiye ivme kazandıracağını belirtti.


Bartın Valisi İsa Küçük, Vali Yardımcısı Ali Akça ile Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız ile birlikte Hema Endüstri A.Ş. Tarlaağzı Hema 1 kuyu çalışmalarını inceledi. Vali İsa Küçük, Hema Amasra Bölge Müdürü Korhan Muharrem Şen ve Bölge Müdür Yardımcısı Erol Yamak'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Hema Endüstri Amasra Bölge Müdürü Muharrem Şen, "Hema 1 Tarlaağzı ve Hema 2 Kazpınarı kuyularında sona yaklaştık. Hema 1 Tarlaağzı - Hema 3 Amasra mesafesi 3.5 km ve diğer bağlantı olan Hema 1 Tarlaağzı - Hema 2 Kazpınarı mesafesi 2 kilometredir. Açılan kuyuların amaçlarının birbirinden farklı olarak üretim, havalandırma, insan ve malzeme naklini sağlayacak.

Hedeflerimiz kuyular arasında yapılacak inset, galeri ve kazım çalışmalarının tamamlanmasının ardından günde 15 bin ton yıllık ise 5 milyon ton kömür çıkarmaktır" dedi. Hema Amasra Bölge Müdürü Muharrem Şen, metan gazı, doğalgaz ve petrol arama çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yapılan tüm çalışmaların toplam maliyetinin 3.1 milyar euro ve Amasra B projesi kapsamında toplam kömür rezervinin 500 milyon ton olduğu da sözlerine ekleyen Hema Amasra Bölge Müdürü Şen, hayata geçirilecek projelerle birlikte Bartın'da istihdam sıralamasında ilk sırada yer alacaklarını belirtti.


Vali İsa Küçük, Hema Endüstri A.Ş yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. Vali Küçük, "İlimiz ve ülkemizin en önemli enerji projelerinden biri olan Amasra B projesi kapsamında bulunan yeraltı zenginliklerinin ekonomimize kazandırılması ile ilimizde sağlanacak üretim ve istihdamın gelişim ve kalkınma hamlemize ivme kazandırmasını umuyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 20:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?