16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Amasra büyükelçiyi büyüledi

Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından turizm haftası etkinlikleri kapsamında Kuşkayası Yol anıtında doğa yürüyüşü düzenlendi. 

Patika yoldaki doğa yürüyüşüne KKTC büyükelçisi Dr. Tamer Gazioğlu, Bartın Valisi İsa Küçük, eşi Emine Küçük, Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Kuşkayası yol anıtında konuşma yapan KKTC Büyükelçisi Dr. Tamer Gazioğlu, ”Amasra'ya ilk defa geldim. Amasra'yı böyle bulacağımı zannetmiyordum, güzel doğa harikaları ile karşılaştım. Amasra ve Bartın halkının hoşgörülü olması bizi mutlu ediyor. Karadeniz'e çıkıp da batıya baktığımız zaman dünyada hiçbir benzeri olmadığını görüyoruz. Görünen şudur ki, Amasra daha dünyaya ve Türkiye'ye tanıtılamamış bir yer. Türk insanı bile bilmiyor. Doğal güzellikleri var. Yöreye daha fazla turist gelmesi için biz de turizm elçisi olacağız” dedi. 

Antik yol yürüyüşünün ardından yapımı halen devam eden Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) müzesi gezildi. Son olarak Makaracı köyündeki Görcüoluk mağarasına gidilerek, doğal güzellikler gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 10:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer IP: 88.228.105.xxx Tarih : 17.04.2007 23:05:34
Büyükelçininde dediği gibi çok güzel yerlerimiz var.inşaallah birgün bu saklı cennet keşfedilecek bizlerin çalışması sayesinde herşeyi belediyeden beklemeyelim.