17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra halkı üniversite istiyor

Bartın Üniversitesi'nin kurulmasının ardından gözler kurulacak yeni Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları'na çevrildi.


Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite çalışmaları kapsamında fakülte ve meslek yüksek okullarının kurulmasının uygun olacağını kaydetti.

Bartın Üniversitesi'nin kurulmasının ardından ilçelere fakülte veya meslek yüksek okullarının yapılması gündeme geldi. Amasra halkı da Amasra'ya Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasını istiyor. Kurulacak Meslek Yüksek Okulu'nun ilçede hareketlilik kazanılmasını sağlayacağını, özellikle yaz mevsiminin ardından kış aylarında ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ilçenin rahatlayacağını belirten vatandaşlar, kulis çalışmaları ile Amasra'ya bu yatırımın gerçekleştirilmesinin sağlanmasını istiyor.


Amasra'nın turizm açısından üniversite ve ilçeye kurulacak fakülte veya meslek yüksek okulu ile daha profesyonel bir çalışma yapacağını da belirten vatandaşlar, "Amasra'ya mutlaka fakülte veya meslek yüksek okulu kurulmalıdır. İlçe yetkilileri Amasra'ya bu yatırımın yapılabilmesi için çalışma başlatmalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve halk ile bütünleşerek yapılacak çalışmalardan sonuç alınmalıdır. İlçeye meslek yüksek okulu veya fakülte kurulması kararı için yer ve alt yapı çalışmalarının da yapılması gerekir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?