17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra heyetinden Vekile ziyaret

AMASRA HEYETİ, ANKARA'DA MİLLETVEKİLİNİ ZİYARET ETTİ

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, AK Parti İlçe Başkanlığı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ve İl Genel Meclisi Üyesinden oluşan heyet, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç'u Ankara'da ziyaret etti.

Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Amasra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sağırosman, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur'dan oluşan Amasra heyeti, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç'u TBMM'deki makamında ziyaret ederek, Amasra'da yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Amasra Esnaf Odası kongresine katılarak, kendilerini yalnız bırakmamasından ve Amasra için gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Milletvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür etti. İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur da, Amasra'da Yüksekokul Kurulmasını istediklerini, bunun için gerekli olan yer tespiti çalışmalarında önemli mesafe aldıklarını ve buna ilişkin dosyanın Amasra Kaymakamlığı vasıtasıyla Bartın Valiliğine ve Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne ulaştırıldığını söyledi. Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra'ya Yüksekokul Kurulması ile ilgili çalışmaları takip ettiklerini belirterek, "Bartın Üniversitesi'nin ilçelerimizle olan irtibatını kuracak ve üniversitemizin avantajlarını ilçelere de yayacak yüksekokulların açılması ile ilgili çalışmalar Valiliğimiz ve Rektörlüğümüzün gündemindedir. Bu konuda yapılması gerekenleri yapıyoruz" dedi.

"AMASRA- BARTIN DUBLE YOLU VE YOLCU İSKELESİ SÜRÜYOR"

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın - Amasra arasında 11 kilometre duble yolu 1 yılda bitirdiklerini, Kaleşah-Amasra arasındaki yolun bu yıl içerisinde yapılacağını belirterek, eski yolda da bazı iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletvekili Tunç, "Amasra'ya gelecek turist sayısını artırmak için çalışıyoruz. Bunun için de duble yolların yanı sıra, 9 milyon lira proje bedeli olan Amasra Yolcu İskelesi ve Yat Limanını yatırım programına aldık. Etüt proje çalışmalarını ve ÇED sürecini tamamladık. 2010 yatırım programında da yapım ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.

"AMASRA'DAKİ TARİHİ ESERLERLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ"

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Amasra ilçesinin tarihi ve turistik yerlerinde tek tek incelemelerde bulunduklarını ve yapılması gereken işlerin tespit edilerek gerekli ödeneklerin aktarıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, "Bu kapsamda Bedesten'in restorasyon projesi, Amasra müzesinin onarımı ve kazı çalışmaları için gerekli ödenekler aktarıldı. Kale surlarının temizlenmesi, Cenova Şatosunun restorasyonu konularını da takip ediyoruz" dedi.

Amasra'dan gelen heyet Milletvekili Yılmaz Tunç'a orijinal ebatlarından küçültülmüş el yapımı Amasra Çektirme Maketi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:43:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 12:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?