22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Amasra marka olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Batı Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Bartın'ın Amasra ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Bakan Günay, Amasra'yı turizmde marka şehir yapacaklarını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Halil Işık, Amasra Kaymakamı Hasan Öztürk, AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Amasra Belediye Başkan adayı Hayrettin Işıkaltın, bürokratlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte Amasra ilçesini ziyaret etti.

Kuş Kayası yol anıtı önünde Amasra Kaymakamı Hasan Öztürk, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, AK Parti Amasra Belediye Başkan adayı Hayrettin Işıkaltın ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Günay, Kuş Kayası yol anıtında incelemelerde bulundu, Bakacak mevkiine yapılması planlanan Fatih Sultan Mehmet'in heykeli ile ilgili bilgi aldı. Amasra Müzesi'ni de ziyaret eden Günay, Amasra ilçesinin tüm tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Çekiciler Çarşısı esnafını da ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Bedesten'in kültür merkezi olarak düzenlenebileceğini, Cenova Şatosu ile ilgili projenin hayata geçmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Günay, Ankara'ya çok yakın olan Amasra'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkararak Amasra'yı turizmde marka yapacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?