15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Amasra neden unutuldu?

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Taşkömürü İşletmeleri Müessesesi (ATİM) Şube Sekreteri Şahin Hepgümüş, Amasra ve Bartın ekonomisine sahip çıkılması için mutlaka Amasra Maden Ocaklarına işçi alınması gerektiğini söyledi. 

ATİM Şube Sekreteri Şahin Hepgümüş, "2006 yılında TTK'ya işçi alımı gündeme geldi ama ATİM'e işçi alınmadı. Müessese tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşandı. TTK'nın zararının yaklaşık yüzde 10'unu Amasra İşletmesi yapıyor ve işçi alımlarında da yine yaklaşık toplam işçi sayısının yüzde 10'u Amasra'ya düşüyordu. 2006 yılında Amasra'ya işçi alınmaması yüzünden hayal kırıklığı yaşadık. Amasra'nın gözardı edildiğini düşünmeye başladık. Son işçi alımında Amasra'nın unutulduğunu düşünüyoruz ama 2007 yılında alınacak bin 200 işçiden en az 250'sinin Amasra Müessesesi'ne alınması gerekiyor. Biz bunu sürekli gündemde tutacağız. Bu, işçileri ilgilendirdiği kadar, seçilmişler ve tüm Bartın'da yaşayanları ilgilendirmektedir. Hepimiz gücümüz nispetinde Amasra ve işçi alımı konusuna sahip çıkalım" dedi. 

Hepgümüş, istihdama destek olacak tek kuruluşun maden ocakları olduğunu belirterek, "Şu anda TTK'ya işçi alımı söz konusu. Ağır bir sanayi ihtiyacını büyük ölçüde tamamlayan ATİM'e işçi alarak istihdam oluşturmak ve işsizlere iş vermek daha mantıklıdır. Bugüne kadar hep böyle oldu. Devletin bu tür işletmelere sahip çıkması gerekiyor. ATİM alt yapısıyla birçok işsize istihdam olabilecek kapasitededir. Devlet iş olanaklarını bu yönlere kaydırmalı ve Bartın'da işsizliğe karşı yapılan çalışmalara örnek olması amacıyla bu kuruma sahip çıkmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 10:13:36
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 15:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMAZAN SARI IP: 81.213.108.xxx Tarih : 1.03.2007 19:01:07
artık her konusu beni rahatsız etmeye başladı cünki istbulda calışıyordum işci alımı yüzünden iki kez işten ayrıldım memleketimi cok seviyorum memleketimde calışıyım diye ama bize kısmet değilmiş sağlık olsun ama iş durumu sanırım iyi ve inşallah taşorene verilmez cünki devlet himayesi altında daha iyi olur diye düşünüyorum iyi calışmalar