18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Amasra turizmde marka olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Amasra ilçesinin doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla Türkiye'nin turizm potansiyeli en fazla olan ilçelerden olduğunu belirterek, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Amasra'nın turizmde kalkınması için ulaşımın çok önemli olduğunu belirten Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, karayolu çalışmalarının önemli ölçüde bitirildiğini, eksik kalan kısmın tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

Eski yolun genişletilmesi ve standardının yükseltilmesi için de çalıştıklarını belirten Tunç, Amasra için deniz ulaşımının da önemli olduğunu, bu nedenle Amasra limanı yolcu iskelesi inşaatını 2008 yatırım programına aldırdıklarını söyledi.

AMASRA İSKELESİ İÇİN 1 MİLYON YTL
Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Amasra Limanı Yolcu İskelesi proje tutarının 8 milyon 820 bin YTL. olduğunu, projenin 2011 yılında bitirilmesinin planlandığını söyledi. Tunç, 2008 yılı için 882 bin YTL. ayrıldığını belirterek, Amasra'nın hem karayolu hem deniz yolu ile ulaşılabilen bir turizm şehri olacağını söyledi. Turizm Bakanlığının stratejik planında Amasra Yat Limanı Projesinin yer aldığını belirten Tunç, bu projelerin takipçisi olacağını söyledi.

Amasra Belediyesinin Beldes Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün tarihi eserlerin onarımı çalışmalarının Amasra için önemli olduğunu belirten Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Amacımız Amasra'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısını her geçen gün artırmaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 19:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?