18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Amasra'da deniz çöplüğe döndü

Bartın'ın tarihi ve turistik mekanlarından olan yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği Amasra ilçesi, bu yıl deniz kirliliği ile karşı karşıya kaldı.

Tarihi dokusu, denizi, güneşi ve muhteşem doğası ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Amasra, bu yıl deniz kirliliğiyle mücadele ediyor. Denize atılan çöpler sahile vurduğu zaman ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Özellikle pet şişe, sigara paketlerinin çöpleri, sigara izmaritleri, dondurma çubukları, poşetler ve içecek kutularının başını çektiği çöpler denizin yüzeyinde kirlilik oluşturuyor.

Gördükleri manzara karşısında hayrete düşen yerli ve yabancı turistler, burasının Türkiye'nin ender yerlerinden biri olduğunu belirterek "Denizin kirletilmesini anlayamıyoruz. Çöp kovaları varken, insanlar çöplerini denize atıyor. Denizin üzerindeki görüntüler hiç de hoş değil. Buna bir önlem alınması gerekir. Denizi ve çevreyi kirletenlere gerekli cezai müeyyideler uygulanmalıdır" dediler.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin temiz sahillerinden olan Amasra ilçesinde bu yıl deniz kirliliği yaşanması tatilcilerin olduğu kadar Amasra halkının da tepkilerine neden oldu. Yörede geçimini balıkçılık yaparak kazanan bir vatandaş, "Deniz bizim evimiz. Elimizden geldiği kadar çaba gösteriyoruz. Ama nedense insanlar bizim evimizi kirletiyor. Aslında deniz sadece bizim evimiz değil herkesin evi. İnsan evinin içini kirletir mi? Acilen önlem alınarak gerekli tedbirler uygulanmalı. Yoksa önümüzdeki yıllarda Amasra'yı kaybederiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
forza amasra IP: 85.99.170.xxx Tarih : 15.09.2008 00:20:38

yanlış haber okuyanda çok pis denizi var sanıcak dalgalı havalarda normal bu tertemiz denizimiz var !