22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Amasra'da kaçak turlara sıkı denetim

1940 yılından itibaren, Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olarak bilinen Bartın'ın Amasra İlçesi, bu yıl da cazibesini sürdürüyor. Kültür ve sahil turizm olanaklarını elinde bulunduran Amasra, özellikle hafta sonları, günübirlik ve bir gecelik konaklamalarla yasal ve kaçak turların ilgi alanı oldu.

1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'na yasal turların düzenlendiğinin tespit edilmesi için Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Amasra'ya gelen turlar denetime tabi tutuldu.

Turların TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinde rehberlik yapabilmek için, üniversitelerin rehberlik bölümünden mezun olmak, yada Bakanlığın açmış olduğu 6 aylık kurslara katılıp sınav neticesinde kokart almak gerekiyor. Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü belgeli rehberlerin ve seyahat acentelerinin kanun ve yönetmeliklere uygun olarak çalışmalarını sağlamak için denetimlerine hafta sonu başladı. Amasra ve Bartın Taş Köprü mevkiinde yapılan kontrollerde kaçak turlara, kaçak rehberlere ve belgesi eksik olan TÜRSAB üyesi kuruluşlara göz açtırılmadı.

TÜRSAB üyesi olmaksızın tur düzenleyenlere ise 1,5 milyar lira idari cezanın yanı sıra, ilgili mahkeme tarafından 3 ile 6 ay arasında hapislik, ayrıca 20 ila 100 TL arasında takdir edilecek adli cezanın bin katına kadar bir oranda cezalar verilecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 23:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?