22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Amasra'da madenci eylemi

Genel Maden-İş Sendikası Amasra Şubesi Bartın AK Parti binası önünde kalabalık bir grupla hükümeti eylem yaptı.


Eyleme yoğun bir ilgi gözlenirken, etraftaki vatandaşlar tuhaf bakışlar içerisinde eylemcileri ilginç gözlerle izledi.

Eylemde hükümete ağır tezahüratlar edilirken grevin sinyalleri verildi.Amasra Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Hakkı Arslan "Düşük ücretlere sadece 25 TL zam gösterildi. Yönetim kurulumuzun başbakanla yapmış olduğu görüşmede ilk 6 ayda bir şey yapamayacağını ikinci 6 teklif edilen yüzde 4'e çıkarılacağını, üçüncü ve dördüncü 6 ayda ise bir şey yapamayacağını belirtti. Eylem sürecimiz başlamıştır.

Bugün itibariyle 89 bin 915 işçimiz grev kararı almıştır. 3851 işçimiz toplu sözleşme yüksek hakem kuruluna gitmiştir, 96312 işçimiz sözleşme arabulucu sürecine girmiştir, 30861 işçimizin toplu sözleşme görüşmeleri devam etmektedir. Gelinen noktada işçilerimiz ve aileleri iktidara kızgındır. Bu ülkeyi daha uzun, daha verimli çalışarak bizler kurtardık. İsteklerimiz kabul edilmezse grev silahını kullanmaktan da çekinmeyeceğiz.

Bizim maksadımız kavga etmek değil, konuyu çözüme kavuşturmaktır. Ama herkes bilmelidir ki işçi sınıfı kavgaya davet edildiğinde asla kavgadan da çekinmez. Hükümetin görevi sorun yaratmak değil, sorunları çözmektir. İl Özel İdaresi'nde işçilerin maaşı ödenmiyor ya da eksik ödeniyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 09:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?