17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra'da şiddetli fırtına

Batı Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, Bartın'ın Amasra ilçesinde özellikle deniz ulaşımını etkiledi. Şiddetli rüzgar sebebiyle yük gemileri Amasra Limanına sığındı. Ayrıca bazı sandallar su alıp battı.

Dün gece yarısından itibaren Batı Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava Bartın'da gözle görülür derecede hissedildi. Amasra ilçesinde fırtınanın hızı yaklaşık 80 kilometre civarında oldu. Fırtına sebebiyle Amasra'da vatandaşlar yolda yürümekte zorluk çekti. Şemsiyeleri ile yolda ve sahilde yürüyüşe çıkanlar rüzgardan nasibini aldı. Şiddetli rüzgar vatandaşlar kadar deniz ulaşımını da etkiledi.

Karadeniz'de seyir halinde olan "Kemerli İstanbul" isimli kuru yük gemisi olumsuz hava koşulları sebebiyle Amasra Limanına sığındı. Gemi limana demir atarken hava şartları düzelince yoluna devam edeceği bildirildi. Yük gemileri gibi balıkçı gemileri de limana demir attı. Şiddetli rüzgar sebebiyle boyu beş metreyi bulan dalgalar liman içerisindeki bazı sandalları batırdı. İçi su alan sandallar tamamen battı.

Mendirek ve küçük limanda rüzgarın etkisiyle dalgaların boyu mendirek ve kayalardan aştı. Kötü hava koşullarının hafta sonu da etkili olacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 22:34:41
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 22:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?