17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra'da turizmin geleceği çalıştayı

Bartın Valiliği, Amasra Belediyesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından ortaklaşa "Amasra'da turizmin geleceği" konulu çalıştay düzenlendi. 

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştaya, Bartın Valisi İsa Küçük, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, öğretim görevlileri, öğrenciler, Amasra halkı ve gazeteciler katıldı. "Basın-yayın", "Çekiciler Çarşı esnafı", "Ulaşım ve tur operatörleri", "Muhtarlar", "Gıda 1", "Gıda 2", "Sivil toplum kuruluşları" ve "Konaklama" adı altında 8 grup çalıştay oluşturdu. 10'ar kişiden oluşan gruplar, çalıştay başkanlarının denetiminde fikir alışverişinde bulundu. 

Medyanın turizme katkısı, turizm haberlerinin yerel ve ulusal basına aktarılması konularının ele alındığı basın-yayın grubunda gazeteciler, turizmle ilgili görüşlerini dile getirdi. Gazeteciler, Amasra'da bulunan kilise ve Fatih Camii'nin isminin duyurulması ve Amasra'da din turizmine müsaade edilmesi gerektiğini, turizmden geliri olan bölgelere yönelik de TBMM tarafından turizmi teşvik yasası çıkarılması gerektiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Gürkan Kaya ve Raportör Araştırma Görevlisi Şirin Dönmez'in yürüttüğü grupta, 4 saat boyunca Amasra'da turizm, turizm kaynakları ve turizmin geliştirilmesi adına neler yapılabileceği konuları görüşüldü. Amasra Çalıştayı son oturumunda gündemdeki konuları görüşecek ve çalıştayda ortaya çıkan sonucu kitap olarak bastıracak.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 12:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?