17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra'da yelken heyecanı

Türkiye Yelken Federasyonu Bartın il Temsilciği tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda düzenlenen Optimist Sınıfı Yelken Yarışları Amasra'da gerçekleştirildi.

2 gün boyunca 11 sporcunun 5 ayrı yarışa katıldığı yelken yarışlarının sonucunda dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Bartın TSO Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakan, Ak Parti il Başkanı Yakup Ulupınar, Amasra Yelken Kulübü Üyesi Muharrem Taşkın Fırat ve sporcular katıldı.

Çeşitli illerden gelen 7-15 yaş kategorisinde sporcuların katıldığı Yelken Yarışlarını düzenleyen Amasra Yelken Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Taşkın Fırat, amaçlarının 3 tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek olduğunu, yelken sporunun çocuklara özgüven kazandırdığını, karar verme yeteneğini geliştirmek olduğunu söyledi.

Fırat, "Aynı zamanda yelken sporcuları denizde rüzgara ve dalgalara karşı doğayla mücadele ederek hem beyinlerini hem de vücutlarını en iyi şekilde kullanarak geliştirmiş oluyorlar" dedi. Amasra Yelken Kulübü'nün kurulduğu 1997 yılından bu yana her yıl Yelken Yarışları düzenlediğini dile getiren Fırat, ilk 3'e giren yarışmacılara madalya ve Atatürk'ün nutkunun hediye edildiğini söyledi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakan ödül töreninde yaptığı konuşmada,"Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak spora katkılarımız devam edecek, yarışmalara katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum" dedi.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım da ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Yelken sporunu çocuklarımıza sevdirmek, tarihi ve turistik ilçemiz Amasra'yı tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum dedi. Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç ise ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum, yelken sporunun gelişmesi için sporcularımıza ve Amasra Yelken Spor Kulübümüze her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 15:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?