18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Amasra'ya bir Hema daha lazım!

Amasra sanayi sitesinde faaliyet gösteren Özten Mobilya sahibi Halil Öztan, Amasra sanayisi esnafının ekonomik krizle birlikte küçülme yaşadığını belirterek, kriz günlerinde Hema Endüstri A.Ş.nin küçük esnafa sağladığı iş imkanları sayesinde esnafın bu zor günlerde Hema Endüstri A.Ş. ile hayat bulduğunu belirtti.

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş.nin, Amasra bölgesine yapmış olduğu yatırımlar sayesinde küçük esnafın yüzünün güldüğünü belirten Halil Öztan, Amasra'da sadece yaz günleri başta olmak üzere tatil günleri ve hafta sonları turizmde canlılık yaşandığını fakat, sanayi esnafının bu hareketli günlerden umduğunu bulamadığını belirtti.

Sanayi esnafının ayakta kalabilmesinin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren Öztan, “Amasra'mızda Hema Endüstri A.Ş. gibi daha çok firma olsa, küçük esnaf daha çok para kazanır ve krizden daha az etkilenir. Amasra'da 3 yıl önce faaliyete başlayan Hema Endüstri A.Ş. artık sanayi esnafının umudu oldu” dedi.

Bu zor günlerde kendilerine büyük katkı sağlayan şirketlere ihtiyaçları olduğunu belirten Öztan, “Amasra ilçemiz sadece turizm ve kültür değerlerinin yanı sıra yeraltı zenginlikleri açısından da önemli bir bölgedir. Bölge yapılacak olan yatırımlar ile istihdam olanakları sağlanarak, yöre ekonomik krizden daha az etkilenecektir. Amasra, Hema Endüstri A.Ş ile hayat buldu. Şimdi Amasra'ya bir Hema Endüstri A.Ş. daha lazım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 22:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilda ceylan IP: 193.254.228.xxx Tarih : 3.12.2008 19:06:06

valla ben katılmıyorum heama şu anda yeni açılma nedeni ile tabiki biraz iş çıkar. ama ilerisi ne olacak peki. amasra bir turizim beldesidir amasrayı istemeyenler terk edip gitsinler